Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Το MEV Ηλιούπολης διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, συνάντηση των σχολείων της Ηλιούπολης με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για να συζητήσουν το θέμα : «Το περιβάλλον δεν είναι αόρατο , είναι η πόλη μας , η γειτονιά μας».


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Φύσης κος Νίκος Πέτρου και ο Αντιπρόεδρος εκπαιδευτικός κος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης μέσω ενός ευχάριστου διαδραστικού, εκπαιδευτικού προγράμματος θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις με τους μαθητές λυκείου, για τη σπουδαιότητα της προστασίας της πόλης μας από τις περιβαλλοντικές απειλές.
Γιατί είναι σημαντικό να προσέχουμε και να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα πως η πόλη μας , είναι το σπίτι μας , όσο πιο καθαρή είναι τόσο πιο άνετα ζούμε , όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με το περιβάλλον , τόσο πιο προστατευμένοι θα είμαστε από τις απειλές του μέλλοντος .
Οι χρήστες του MEV Ηλιούπολης , είναι πολίτες της Ηλιούπολης οι οποίοι ζουν εδώ, κινούνται εδώ και ενδιαφέρονται για την πόλη μας. Μέσα από το MEV συζήτησαν και διοργανώνουν αυτή τη δράση όχι για να κάνουν οι ειδικοί ένα ακόμα μάθημα στα παιδιά αλλά για να βοηθήσουν τα παιδιά και όλους εμάς να δράσουμε με συγκεκριμένους τρόπους για να συνεχίσουμε να ζούμε σε μία πολιτισμένη, όμορφη, καθαρή πόλη, πρότυπο για όλη τη χώρα και μια ξεχωριστή πόλη για όλο τον κόσμο.
Το MEV Ηλιούπολης καλεί τους μαθητές των λυκείων της Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 12.00- 14.00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης.
Είσοδος ελεύθερη
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μ.K.O. εθνικής εμβέλειας. Δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για τη φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να δραστηριοποιείται για την προστασία της.
Από την εποχή της ίδρυσής της πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και στην προστασία απειλουμένων ειδών πανίδας και χλωρίδας, καθώς και βιοτόπων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπέγραψε για λογαριασμό της Ελλάδας, το 1971, τη Συνθήκη Ramsar για τους υγροτόπους.
Σήμερα, οι δράσεις της επικεντρώνονται σε τέσσερις κύριους άξονες: περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, προγράμματα προστασίας της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση με πέντε διαχρονικά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Για να επιτελέσει την αποστολή της βασίζεται σε εκτεταμένο δίκτυο επιστημόνων, μελών της και εθελοντών, καθώς και εκπαιδευτικών που μετέχουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Η ΕΕΠΦ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE (Foundation for Environmental Education), για λογαριασμό του οποίου διαχειρίζεται πέντε διεθνή Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης. Είναι επίσης μέλος διεθνών περιβαλλοντικών οργανισμών όπως η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης). Συνεργάζεται στενά με άλλες Ελληνικές Περιβαλλοντικές ΜΚΟ σε κοινούς στόχους, καθώς και με φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
www.mymev.net
MEV - Όλη η Πόλη σου στα Χέρια σου
Το MEV είναι πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης .Ενώνονται οι δημότες και προτείνουν - διεκδικούν - συνεργάζονται έχουν Όλη την πόλη τους στα Χέρια τους. Βελτιώνει την καθημερινότητα και προσφέρει εμπειρία υψηλής διάδρασης του δημότη με τη δημοτική αρχή. Τον Σεπτέμβριο του 2016 αναδείχθηκε καλύτερη καινοτομία απο Ελλάδα για τις έξυπνες πόλεις στην Ευρώπη.


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


TOP PIZZA ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης