Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Yποστηρίζουμε τη χρήση των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), κυρίως την αιολική και την ηλιακή (όχι την υδροηλεκτρική), γιατί:


οι πηγές τους είναι ανεξάντλητες και σε αφθονία στη χώρα μας,
δεν απαιτούν εξόρυξη, οπότε δεν καταστρέφουν τη φύση και το φυσικό ανάγλυφο του τόπου με κίνδυνο ανεπανόρθωτης καταστροφής στα αποθέματα του νερού, της χλωρίδας και της πανίδας και καθίζησης – κατολίσθησης του εδάφους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται,
δεν εκπέμπουν ρύπους και αιωρούμενα μικροσωματίδια, άκρως και απολύτως επικίνδυνα για τα πολυτιμότερα αγαθά μας: την υγεία ανθρώπων και φύσης
Δεν υποστηρίζουμε κανένα επιχειρηματικό συμφέρον, αλλά και δεν δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα, αρκεί να μην καταστρέφει τον φυσικό μας πλούτο, προστατευόμενους τόπους, τον υδροφόρο ορίζοντα, να μη μολύνει τον ατμοσφαιρικό μας αέρα και να λειτουργεί με σεβασμό στο περιβάλλον.

Νοιαζόμαστε για την προστασία του κοινού συμφέροντος και έχουμε απόλυτα πεισθεί οτι η χώρα μας πρέπει να απεξαρτηθεί από τον λιγνίτη, γιατί απλά είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ΥΓΕΙΑ ανθρώπων και περιβάλλοντος, η εξορυξη του καταστροφικη για μας και για τον φυσικό μας πλούτο, ενω ταυτοχρονα πληρώνουμε πολλαπλά για την εκπομπή διοξείδιου του άνθρακα, που εκλύεται από τη χρήση του.

Πάνω απ’ όλα είμαστε εμείς, οι άνθρωποι, το νερό μας, ο αμόλυντος αέρας που έχουμε απόλυτη ανάγκη και η διατήρηση της φύσης για να εξακολουθεί να μας δίνει πλούσια τα αγαθά της, απαραίτητα για την επιβίωσή μας…



Με ποιό τρόπο θα απεξαρτηθεί η Ελλάδα από τον λιγνίτη?

Στις 17 Αυγούστου 2017 δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της Ευρωπαικής Ένωσης αυστηρότερα όρια για τις εκπομπές αερίων ρύπων (πλην του διοξειδίου του άνθρακα) για τις μεγάλες μονάδες καύσης.

Λίγες μέρες μετά διαβάσαμε για την απόφαση του ΣΤΕ να σταματήσει προσωρινά την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου στον Καφηρέα στη Νότια Ευβοια. Διαβάστε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Newsbeast ΕΔΩ.

Δε γνωρίζουμε τους λόγους που επέβαλλαν αυτή την απόφαση, όμως, με την αφορμή αυτή σκεφτόμαστε:

Με ποιό τρόπο θα απεξαρτηθεί η Ελλάδα από τον λιγνίτη?

Πως θέλουμε να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, όταν οι δύο παλαιότερες καμινάδες του ΑΗΣ Καρδιάς εκπέμπουν περίπου 300 mg/Nm3 (μιλιγραμμάρια ανά κανονικό κυβικό μέτρο) μικροσωματιδίων, ενώ το νέο όριο που εγκρίθηκε είναι 8-12 mg/Nm3?

Όταν ο ΑΗΣ Αμυνταίου εκπέμπει 1.000 mg/Nm3 διοξείδιου του θείου, και οι τρεις καμινάδες του μεγαλύτερου λιγνιτικού σταθμού στη χώρα, του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, εκπέμπουν μεταξύ 400 και 750 mg/Nm3, όταν το νέο όριο είναι 130 mg/Nm3, τι μπορούμε να πούμε όλοι μας και τι μπορεί να πει η πολιτεία στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών?

Όταν οι λιγνιτικοί σταθμοί της χώρας, πλην της Μελίτης Ι και της Μεγαλόπολης ΙΙΙ, εκπέμπουν πολύ παραπάνω από το νέο όριο των 150mg/Nm3 οξείδια του Αζώτου και ακόμη και οι δύο σταθμοί της Μεγαλόπολης, που έχουν εγκατεστημένο σύστημα αποθείωσης, εκπέμπουν αρκετά παραπάνω από το νέο όριο διοξειδίο του θείου, ποιό επιχείρημα είναι αρκετό για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει η υγεία χιλιάδων ανθρώπων?

Πότε θα αποφασίσουμε σαν πολίτες και σαν χώρα αν θέλουμε περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, αν είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε επιλογές και να υποστούμε τις όποιες επιπτώσεις αυτών των αλλαγών, για να πετύχουμε τους στόχους μας?

Ακόμη προβληματιζόμαστε? Ακόμη δεν αποφασίσαμε αν θέλουμε καθαρές μορφές ενέργειας, καθαρό και υγιές περιβάλλον, πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή επιβίωση των επόμενων γενεών, όπως έχουμε χρέος να κάνουμε?

Αν η απάντηση σε όλα αυτά είναι ναι, τι πρέπει να κάνουμε? Πως πρέπει να ενεργούμε?

Τι είδους αιολικά πάρκα χρειαζόμαστε?

Ας τα φτιάξουμε!

Τι είδους φωτοβολταικά θα μας σώσουν από τη βρωμιά του λιγνίτη και την εξάρτηση των ορυκτών καυσίμων?

Ας τα φτιάξουμε λοιπόν!




ΥΓ. Τα προαναφερόμενα στοιχεία αντλήθηκαν από άρθρο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, έκδοση 27/8/17.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ




ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης