Τρίτη 15 Αυγούστου 2017


Ανάσα στα οικονομικά των συγκοινωνιακών οργανισμών πρόκειται να δώσει η έγκριση, πριν από λίγες ημέρες, από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Και αυτό γιατί εκτιμάται ότι θα καταπολεμήσει στον μέγιστο βαθμό το χρόνιο πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής, που σύμφωνα με εκτιμήσεις κυμαίνεται μεταξύ 40 και 60 εκατ. ευρώ ετησίως. Πρόκειται για χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν μέρος της μαύρης τρύπας των προϋπολογισμών των εταιρειών του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών). Παρά το γεγονός ότι ακριβής υπολογισμός της εισιτηριοδιαφυγής δεν μπορεί να γίνει υπήρχαν πάντα μηχανισμοί εκτίμησης των διαφυγόντων εσόδων, που προκαλούνται από την επιβίβαση άνευ εισιτηρίου. Η απάθεια όμως με την οποία αντιμετωπίζεται η απώλεια εσόδων καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ούτε οι μηχανισμοί εκτίμησης της εισιτηριοδιαφυγής έχουν ενεργοποιηθεί και το σύνολο του συστήματος αστικών συγκοινωνιών βασίζεται απλώς σε εκτιμήσεις.
Είναι ενδεικτικό ότι το συνολικό έλλειμμα και για τις δύο εταιρείες του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών), ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έχει προϋπολογιστεί να φτάσει τα 58,2 εκατ. ευρώ το 2017, πρόβλεψη που θεωρείται αρκετά αισιόδοξη. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η άλλοτε κερδοφόρα και απαλλαγμένη από την ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης εταιρεία ΣΤΑΣΥ (διαχειρίζεται μετρό, ηλεκτρικό, τραμ) θα «κλείσει» με έλλειμμα 22,4 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως, οι ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) πρόκειται να καταγράψουν ζημιές 35,8 εκατ. ευρώ το 2017.
Σημειώνεται ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα μεγέθη που προβλέπονται στους προϋπολογισμούς των συγκοινωνιακών εταιρειών αναθεωρούνται επί τα χείρω, με αποτέλεσμα να επανακαθορίζεται και το ύψος της κρατικής επιδότησης. Φέτος ωστόσο δεν προβλέπεται κρατική επιχορήγηση, γεγονός το οποίο δεν αποκλείεται να υπονομεύσει ακόμα και τη βιωσιμότητα των εταιρειών. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο βρήκε τρόπο να επιδοτήσει τις ΟΣΥ, ονομάζοντας την επιδότηση έκτακτη ενίσχυση. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών κονδύλι ύψους 41,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προορίζεται να καλύψει οφειλές των ΟΣΥ προς προμηθευτές. Πρόκειται, επί της ουσίας, για κρατική επιδότηση, η οποία όμως χορηγείται υπό άλλη ονομασία.
Στο μεταξύ, η προοπτική του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει αδρανήσει εδώ και μήνες τους ελέγχους στους συγκοινωνιακούς φορείς, οι οποίοι εκλήθησαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο να διαχειριστούν σειρά επιθέσεων χωρίς να κινητοποιείται κανένας απολύτως μηχανισμός. Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις οδήγησαν τους ελεγκτές έξω από τα οχήματα του ΟΑΣΑ, με το υπουργείο Υποδομών να παρατηρεί και να διαπιστώνει απλώς το φαινόμενο. Η έξαρση ωστόσο του κινήματος «δεν πληρώνω» τα προηγούμενα χρόνια είχε καλλιεργήσει μια νοοτροπία πολύ δύσκολα αντιστρέψιμη, εξηγούν οι συγκοινωνιολόγοι, σε συνδυασμό βέβαια με τις δυσκολίες που προστίθενται, σε οικονομικό επίπεδο, στην καθημερινότητα των πολιτών.
Στο νέο σύστημα, το απλό χάρτινο εισιτήριο και το κουπόνι των μαζικών προϊόντων (μηνιαία και ετήσια κάρτα) θα αντικατασταθούν από την «έξυπνη κάρτα» και την «πολλαπλή κάρτα». Εκεί θα αποθηκεύεται συγκεκριμένος αριθμός κομίστρου και προορίζεται για τους μη συστηματικούς χρήστες των συγκοινωνιών. Η «έξυπνη κάρτα» αποτελεί τη μετεξέλιξη των ετήσιων και μηνιαίων καρτών. Και οι δύο τύποι καρτών θα είναι επαναφορτιζόμενοι, ενώ θα πληρώνονται και με χρεωστική κάρτα.
πηγή: Καθημερινή




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ




ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης