Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Τη δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Ιωνίας ως υπεύθυνη για το εργατικό ατύχημα εργαζόμενης στην καθαριότητα. Όπως τονίζει “τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, οι κακοσυντηρημένοι και παλαιάς τεχνολογίας κάδοι απορριμάτων, η εργασία των γυναικών σε απορριματοφόρα (δουλειά που χρειάζεται μεγάλη σωματική δύναμη), οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, είναι παράμετροι που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα”.


Αναλυτικά η καταγγελία:
«Ένα νέο εργατικό ατύχημα, σε συναδέλφισσα εργάτρια καθαριότητας, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων, στο Δήμο μας. Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι για την αποφυγή των εργατικών ατυχημάτων, εκτός βέβαια από την έγκαιρη παροχή των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας, θα πρέπει να ικανοποιούνται και άλλοι παράμετροι. Τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, οι κακοσυντηρημένοι και παλαιάς τεχνολογίας κάδοι απορριμάτων, η εργασία των γυναικών σε απορριματοφόρα (δουλειά που χρειάζεται μεγάλη σωματική δύναμη), οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, είναι παράμετροι που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστια!!! Προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις επιταγές της κυβέρνησης και συμβιβάζεται με την ολοένα αυξανόμενη υποχρηματοδότηση των Δήμων. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ελλιπής συντήρηση και ανανέωση του στόλου των οχημάτων και των κάδων και όχι μόνο. Η άρνηση της μετατροπής των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, καθώς και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με συνέπεια να μην εξασφαλίζει επαρκές προσωπικό. Βασική προϋπόθεση δεν είναι να πληρώνονται οι εργαζόμενοι μέσω των ανταποδοτικών τελών, δηλαδή από την τσέπη των πολιτών, χωρίς να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για τους μισθούς.
Αυτά είναι που ζητούν οι μνημονιακοί μας εταίροι και σε αυτά υπακούει και η Δημοτική αρχή, αδιαφορώντας για τις περαιτέρω συνέπειες εις βάρος των εργαζομένων. Απαξιώνει σιγά σιγά τις υπηρεσίες καθαριότητας, φέρνοντας τον ιδιώτη ένα βήμα πιο κοντά μας όπως και άλλοι δήμοι.
Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αψηφά τις συνεχείς επιστημονικές υποδείξεις του γιατρού εργασίας τόσο για τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όσο και για πλήθος άλλων υποδείξεων σχετικών με την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών (όπως και οι πρόσφατες υποδείξεις του για αντικουνουπικό ψεκασμό και για μέσα προστασίας για αυτό). Αμφισβητεί τόσο την επιστημονική του κατάρτιση, όσο και τις ενέργειες που έχει κάνει για όλα τα παραπάνω και τον λασπολογεί εν απουσία του μπροστά σε εργαζόμενους και μέλη του σωματείου, χωρίς καθόλου να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Αντίθετα, επαίρεται ότι τα χρήματα των εμβολίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού αν τα εμβόλια συνταγογραφηθούν ατομικά στα βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων και χρεωθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να τα πληρώσει ο Δήμος , όπως υποχρεούται.
Συνάδερφοι, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε σχετικά με την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα στο χώρο εργασίας. Δεδομένου του γεγονότος της εκ νέου απόφασης της οικονομικής επιτροπής, λόγω λάθους στη μελέτη για τα ΜΑΠ και το γάλα των συναδέλφων στην κοινωφελή εργασία, η προμήθεια αυτών των ειδών θα έχει και επιπλέον καθυστέρηση. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για την υγεία και ασφαλειά μας και δε χαρίζουμε τίποτα και σε κανένα».




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης