Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Κριτική για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική ασκεί ο Γιάννης Σγουρός μέσω σχετικής ανακοίνωσης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “το πάθημα του 2009 δεν έγινε μάθημα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής συνελήφθησαν κοιμώμενες και ξύπνησαν μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Η πυρκαγιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική έφερε στην επιφάνεια τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και την απουσία συντονισμού ανάμεσα στις βαθμίδες διοίκησης και τους συναρμόδιους φορείς.
Το πάθημα του 2009 δεν έγινε μάθημα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής συνελήφθησαν κοιμώμενες και ξύπνησαν μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης. Την κοινωνία όμως την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία.
Και η ουσία είναι ότι η αντιπυρική περίοδος βρήκε την Αττική, όπως και ολόκληρη την χώρα απροετοίμαστες και αθωράκιστες. Με λιγοστό εξοπλισμό, μέσα και προσωπικό, χωρίς να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.
Το αποτέλεσμα είναι το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική να είναι τεράστιο και να χρειάζονται δεκαετίες για να επουλωθούν οι περιβαλλοντικές πληγές.
Η δε Περιφέρεια Αττικής που θα ‘πρεπε να ελέγξει την κεντρική διοίκηση για όλη αυτή την υστέρηση, επέλεξε να τηρήσει σιγή κομματικού ασυρμάτου.
Η ακηδεμόνευτη όμως κομματικά αυτοδιοίκηση ασκεί κριτική επί της ουσίας. Δεν ασχολείται με το φαίνεσθαι και με αφ’ υψηλού νουθεσίες περί τιτιβισμάτων.
Για ακόμη μία φορά, ήταν η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός πυροσβεστών, εθελοντών και άλλων στελεχών που μας έσωσαν από τα χειρότερα. Τους ευγνωμονούμε από καρδιάς».
Υ.Γ. Η συνετή οικονομική διαχείριση των προηγούμενων χρόνων επέτρεψε στην Περιφέρεια Αττικής να έχει αποθεματικό για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις. Χωρίς το «αποθεματικό απραξίας» θα ήταν αδύνατη η οποιαδήποτε συνδρομή εντός και εκτός αρμοδιοτήτων …


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης