Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 25/5/2017 πήρε σημαντικές αποφάσεις για την πόλη και την καθημερινότητα των Ηλιουπολιτών.


Πρώτα απ’ όλα εγκρίθηκε η συνεργασία του Δήμου με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς» με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα «ΚΑΝ΄ΤΟ ΣΩΣΤΑ» στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Λυκείων της Ηλιούπολης και με δεδομένη την ευαισθησία όλων μας στα ζητήματα Οδικής Ασφάλειας, διαθέτουμε άλλωστε ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής, θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη πραγματοποίηση δράσεων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, που θα απευθύνονται σε όλους τους Δημότες και σε όλες τις ηλικίες από τα νήπια μέχρι και την τρίτη ηλικία.
Στη συνέχεια εγκρίθηκαν σημαντικές μελέτες έργων όπως η επέκταση των αρδευτικών συστημάτων όπου αξιοποιείται η γεώτρηση στην περιοχή του εργοταξίου του Δήμου για την άρδευση του πρασίνου στην πλατεία Θράκης , και στις νησίδες Νυμφών , Εθν. Μακαρίου, Κυπρίων Ηρώων, Ελευθερίου Βενιζέλου κλπ., συντηρείται το υφιστάμενο δίκτυο της γεώτρησης με το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευή (Αριστομένους, Κυπρίων Ηρώων, Νυμφών κτλ.). Επιπλέον δημιουργείται σύστημα άρδευσης – πυρόσβεσης (μέσω εκτοξευτήρων) για τις εγκαταστάσεις της κομποστοποίησης του Δήμου , για την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και την υποστήριξη , μέσω διαβροχής , της διαδικασίας της κομποστοποίησης και γίνεται έλεγχος και δοκιμαστική άντληση για την γεώτρηση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία , για την αξιοποίησή της στην άρδευση του πρασίνου αλλά και του φυτωρίου του Δήμου.
Πολύ σημαντική ήταν η απόφαση για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας (πατήστε για να δείτε το νέο πρόγραμμαhttp://www.ilioupoli.gr/news/press-releases/747- anadiorganosi-tis- dimotikis- sygkoinonias.
Επίσης αποφασίστηκε η πλήρης ανανέωση του φωτισμού στις παιδικές χαρές της πόλης. Σε πρώτη φάση πρόκειται για τις Παιδικές Χαρές: Τσαμαδού, Τυρταίου, Πανταζή-Λαγκαδίων και Ευρώπης που πρόσφατα ανακαινίστηκαν πλήρως με σύγχρονο και ασφαλή εξοπλισμό. Ο νέος Ηλεκτροφωτισμός των παραπάνω παιδικών χαρών εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Ηλιούπολης για πλήρη ανανέωση των Παιδικών Χαρών στο πλαίσιο την διαμόρφωσης φιλόξενων και ασφαλών δημόσιων χώρων για τα παιδιά αλλά και για τους μεγαλύτερους.
Τέλος, υλοποιείται αίτημα ετών από τους κατοίκους της περιοχής Αγίας Μαρίνας που είναι οι μονοδρομήσεις οδών Παπάγου, Κιθαιρώνος, Γορτυνίας, Χελμού, Καρέα, Αλαμάνας, Θηβών, Αρίωνος και Θερμοπυλών. Αλλά και η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος, περιμετρικά του Άλσους «Δ. Κιντής», όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις εκδηλώσεις γινόταν κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης