Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

  Γεια και χαρά σου Σύντροφε, παίρνουμε με τιμή την σκυτάλη της δρακογενιάς σου και σηκώνουμε ψηλά την σημαία και τα ιδανικά του ΚΚΕ!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Λευτέρη Αναστασάκου

   


Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον παλαίμαχο αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού σύντροφο Λευτέρη Αναστασάκο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 χρονών.

    Ο σ. Λ. Αναστασάκος γεννήθηκε το 1928 στη Λακωνία, γιος αγροτικής οικογένειας, που αφιερώθηκε στο σύνολό της στους αγώνες της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Ο πατέρας του υπήρξε ΕΑΜίτης και εκτελέστηκε το 1946 στη Λακωνία από τους Χίτες, η μητέρα του φυλακίστηκε και βασανίστηκε στο Γύθειο, στην Ακροναυπλιά και στο στρατόπεδο ΑΣΟ Κορίνθου. Έχασε ακόμα 2 αδέλφια, ο ένας εκτελέστηκε στα 29 του από τους Χίτες στο Γουδή και ο δεύτερος, 19 χρονών, ΕΛΑΣίτης, σκοτώθηκε στη Μάχη της Καλαμάτας από τους Ταγματασφαλίτες.

    Ο σύντροφος Λευτέρης Αναστασάκος ακολούθησε τον αγωνιστικό δρόμο της οικογένειάς του, το 1944 σε ηλικία 16 χρονών οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, ενώ το 1946, φεύγοντας από το Γύθειο, οργανώθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε βαριά στα πόδια και στον αυχένα. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, το 1949, πιάστηκε από τους Χίτες στη Σκάλα Λακωνίας και ξεκίνησε μια πολυετής «θητεία» απάνθρωπων και σκληρών βασανισμών για το σ. Λευτέρη ως κρατούμενος και ως φαντάρος. Φυλακίστηκε για 2 χρόνια στην Τρίπολη, στο Γύθειο και την Ακροναυπλιά. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κολαστήριο της Μακρονήσου.

    Τη δεκαετία του 1950 δούλεψε για την ΕΔΑ και για τους «Λαμπράκηδες» αναλαμβάνοντας πολλές υπεύθυνες θέσεις στην Αθήνα και στη γενέτειρά του. Με την επιβολή της δικτατορίας πιάνεται ξανά και εκτοπίζεται στο Λακκί Λέρου για 13 μήνες, όταν και απολύθηκε μαζί με τους υπέργηρους και τους βαριά άρρωστους, όντας και ο ίδιος άρρωστος.

    Το 1969 ο σ. Λευτέρης Αναστασάκος οργανώθηκε στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του πνοή. Ανέλαβε υπεύθυνες κομματικές θέσεις στις Οργανώσεις του Υμηττού και της Ηλιούπολης, καθώς και στην Επιτροπή Ειρήνης, ενώ από το 1976 εργάστηκε ως λογιστής στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.

    Ο σ. Λευτέρης Αναστασάκος τίμησε τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ, έδωσε όλη του τη ζωή στους αγώνες του Κόμματος και του λαού, τάχθηκε και υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

    Η κηδεία του συντρόφου Λ. Αναστασάκου έγινε την Κυριακή 2 Απρίλη και ώρα 15.00 στο Μαυροβούνι Γυθείου και θα είναι πολιτική.

    Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA

ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης