Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και

η  Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού

καλούμε σε ενημερωτική δημόσια συζήτηση, την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Χολαργού (Περικλέους 55), με θέμα:

Πάρκο για ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ γήπεδο στο Γουδή

Ο χώρος του πάρκου Γουδή αποτελεί έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους δημόσιους χώρους της Αθήνας που προέκυψαν μετά την απομάκρυνση στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα της άμεσης επαφής με τον ορεινό όγκο του Υμηττού.







Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και ύστερα από πολύχρονους αγώνες των πολιτών, το Γουδή έχει θεσμοθετηθεί ως «Μητροπολιτικό Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής»  με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (ν. 4227/2014) και έχει ενταχθεί στις Ζώνες προστασίας του Υμηττού (Π.Δ. 187 Δ’/2011).

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε απαράδεκτη την πρόσφατη αιφνιδιαστική εξαγγελία του πρωθυπουργού με την οποία αγνοείται η εκφρασμένη θέληση των πολιτών, παρακάμπτεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και παραχωρείται τμήμα του πολύτιμου δημόσιου χώρου στο Γουδή για την κατασκευή ενός ιδιωτικού γηπέδου ποδοσφαίρου χιλιάδων θεατών και συνοδευτικών κτιριακών εγκαταστάσεων. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες, ως προς τον προσανατολισμό και το περιεχόμενο του -υπό εκπόνηση- νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού (περισσότερα ΕΔΩ).


Επισημαίνεται ότι, αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και εκτιμούν ότι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο χώρο αυτό θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων, ατμοσφαιρικής  ρύπανσης και ασφάλειας στην ευρύτερη οικιστική περιοχή, συρρικνώνοντας τον δημόσιο χώρο πράσινου και αναψυχής και ακυρώνοντας τελικά τον χαρακτήρα του θεσμοθετημένου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Σε ανάρτηση από τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  Νίκο Μπελαβίλα διαβάζουμε ότι «το στάδιο του Παναθηναϊκού δεν χωράει στο Γουδη»:

1.     Γιατί βρίσκεται σε απόλυτη επαφή με τα μεγάλα νοσοκομεία.Τα δύο στρατιωτικά και τα δύο πολιτικά, το Γεννηματά και το Σωτηρία.
2.     Γιατί βρίσκεται επίσης σε άμεση επαφή με την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
3.     Γιατί βρίσκεται εντός της Δ1 Ζώνης Προστασίας Υμηττού.
4.     Γιατί διαλύει μία μεγάλη περιοχή αμιγούς κατοικίας όπως είναι του Παπάγου.
5.     Γιατί βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδη.
6.     Γιατί προκειμένου να κατασκευαστεί θα καταστραφούν εκατοντάδες στρέμματα υψηλού πρασίνου, συμπεριλαμβανομένης της κοίτης του Ιλισσού.
¨…Ας υποθέσουμε ότι όσα λέγαμε τόσα χρόνια, ότι οι αγώνες για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί αγνοούνται.

Ας υποθέσουμε ότι οι αντιδράσεις πανεπιστημιακών, οικολόγων, περιβαλλοντικών συλλόγων αγνοούνται.

Τι θα κάνετε καλοί σύντροφοι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής με τους στρατιωτικούς, τους νοσοκομειακούς, οι οποίοι θα τινάξουν τέτοια απόφαση στον αέρα, στο πρώτο δικαστήριο που θα προσφύγουν;

Τι θα κάνετε με το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας που θα πρέπει να ακυρώσετε;

Ετοιμάζεστε να ανοίξετε μία πληγή ανάλογη με αυτή που με αβάσταχτη ελαφρότητα άνοιξε πριν 13 χρόνια η ΑΕΚ, μαζί με την τότε κυβέρνηση, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καμία τρόικα δεν μας πιέζει για αυτό, κανένα μνημόνιο δεν έχει ως προαπαιτούμενο την καταστροφή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή ούτε των Ζωνών Προστασίας Υμηττού.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κίνηση που με περισσή ρηχότητα και άγνοια κινδύνου πάτε να δημοσιοποιήσετε σήμερα…».



Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Μετά τις απαράδεκτες, παράλογες και προκλητικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κου Τσίπρα και του Δημάρχου Αθηναίων Κου Καμίνη για ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και δίπλα σε τρία νοσοκομεία, σε διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα την Παρασκευή 17-3-2017, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκαν τα εξής:

1.     Να εκφραστεί η έντονη αντίθεσή μας στα σχέδια, που εξαγγέλθηκαν με πανηγυρικό τρόπο από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τα οποία ακυρώνουν κάθε προοπτική υλοποίησης Μητροπολιτικού Πάρκου.
2.     Να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ανακοινώσεις, συνέντευξη τύπου, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις ,για να ενημερωθούν οι Αθηναίοι πολίτες και να υπάρξει η μέγιστη συσπείρωση υπεράσπισης του Πάρκου.
3.     Να καλέσουμε όλους τους όμορους δήμους, (χαρακτηρίστηκε πολύ σημαντικό γεγονός η ανακοίνωση του Δήμου Χολαργού-Παπάγου), επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς. για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και τις γύρω περιοχές.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκτός από την αγανάκτησή τους, εξέφρασαν την αταλάντευτη θέλησή τους για συνέχιση του αγώνα για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, σύμφωνα με τη μελέτη του Πολυτεχνείου, χωρίς εμπορευματοποίηση και σύμφωνα με  τον ν.732/77, το ΠΔ187/Δ/11 και τα Ρυθμιστικά της Αθήνας.

Αθήνα 20-3-2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟΓΟΥΔΗ (τηλ. επικοιν.: 6972408401,6977230154)                            
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ




ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης