Δευτέρα 17 Απριλίου 2017


Η Δημοτική Παράταξη “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” επέλεξε , το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας , να αποτελέσει κυρίαρχο θέμα ομιλίας του επίσημου εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης , την Τετάρτη 22 Μαρτίου , με δύο εξαιρετικούς διακεκριμένους δικηγόρους ως ομιλητές , τον κ. Καραβέλο Νικόλαο και τον κ. Δρίκο Θωμά.


Τόσο η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πίκουλα Αργυρώ , όσο και οι εισηγητές , σκιαγράφησαν το ζήτημα “Δημόσια Γή” από την πρώτη ημέρα του νεοσύστατου κράτους μέχρι και τις ημέρες μας. Η πορεία που ακολουθήθηκε στην αγορά – πώληση των τεραστίων δημόσιων εκτάσεων και δασών, από τους απερχόμενους κατόχους Οθωμανούς , στα χέρια Ελλήνων αγοραστών βασισμένες σε τίτλους ιδιοκτησίας “Χορτέτζια” .Αναδείχθηκαν διαχρονικά οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους στο εκάστοτε καταρτιζόμενο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο στηριζόταν αποκλειστικά στο Οθωμανικό δίκαιο από τις ημέρες του Καποδίστρια μέχρι σήμερα.


View post on imgur.com


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολυπληθή παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, με μαέστρο τον Τσεκούρα Ανδρέα σε τραγούδια του αγώνα ,που αποδόθηκαν εξαιρετικά από την υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου καθώς και παρουσίαση παραδοσιακών χορών, από όλα τα
διαμερίσματα της Ελλάδας από πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.
Με εντυπωσιακές στολές εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού συλλόγου Βορειοπειρωτών “ΧΟΑΝΕΣ .Σε βυζαντινά τελετουργικά χορευτικά βήματα και ηπειρώτικους μουσικούς ρυθμούς οι χορευτές εντυπωσίασαν και συγκίνησαν , αποδεικνύοντας την συνέχεια της Ελληνικότητας της αλύτρωτης αυτής περιοχής.
Στην συνέχεια το εφηβικό τμήμα του 1ου Λυκείου Ηλιούπολης με χοροδιδάσκαλο τον κ. Ασλανίδη Βασίλη , έδωσε την διαβεβαίωση ότι νεολαία μας κινείται στα μονοπάτια της Ελληνικής παράδοσης μουσικής και χορού που εξασφαλίζουν την συνέχεια του Έθνους μας.
Και η χορευτική πανδαισία συνέχισε με τους ηρωικούς χορούς της Πελοποννήσου, που αποδόθηκαν εξαιρετικά από τον λαογραφικό όμιλο της Ηλιούπολης ”ΗΛΙΔΑ”, με τους έμπειρους χορευτές του, οι οποίοι σε κάθε εμφάνιση τους , με την καθοδήγηση του καταξιωμένου εκπαιδευτή κ. Βασιλάρα Κώστα αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκτέλεσης των παραδοσιακών χορών..
Και η βραδιά έκλεισε με το καταπλητικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κρητών που με το δυνατό τους πάτημα σε συνδυασμό με την αέναη ρυθμική κίνηση ,στους ήχους της κρητικής λύρας , επιβεβαίωσε ότι οι Κρήτες , ανεξάρτητα αν ζουν σε μεγαλοαστικό ή μη περιβάλλον, βιώνουν μέσα τους την αίσθηση της ελευθερίας της Μεγαλονήσου






Νίκος Καραβέλος: Το ζήτημα της Δημόσιας περιουσίας.


Ο Νίκος Καραβέλος  δικηγόρος συγγραφέας και υπεύθυνος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης στην εισηγητική του ομιλία  κατέδειξε τεκμηριωμένα γιατί σήμερα καλλιεργείται η ιστορική αμάθεια και ασυνέπεια και τον αντίκτυπο που έχει στις νεαρές συνειδήσεις .Ταυτόχρονα δε επισήμανε τον σεβασμό της ιστορίας του παρελθόντος μας, το οποίο είναι και το μόνο που θα μας επιτρέψει την συνέχεια αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη  με τους άλλους λαούς.Το πως διαμορφώνεται η ιστορική αλήθεια εντός των σχολικών αιθουσών παραθέτουμε απόσπασμα
Να λοιπόν γιατί η ιστορία είναι πολύτιμο μάθημα.
Στα παιδιά της Β' Γυμνασίου χορηγείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ένα άθλιο κατασκεύασμα που τιτλοφορείται «Μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας, Β' Γυμνασίου».
Στο βιβλίο αυτό, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβαν οι φερόμενοι ως φιλόλογοι Παναγιώτης Εμμανουηλίδης και Έλλη Πετρίδου Εμμανουηλίδου και κάποια κυρία «γλωσσολόγος» Μαρία Γαβριηλίδου, έχει περιληφθεί και διδάσκεται στα παιδιά μας ένα προχειρογράφημα που το υπογράφει κάποια Χαρά Γιαννακοπούλου από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 1999.
Αναφέρεται στην σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου του 1821, για την μεγάλη εθνική και κοινωνική μας επανάσταση.
Ακούστε ένα απόσπασμα :
«Τέλεια! Σήμερα στο μάθημα της μουσικής ήταν τέλεια! Γιατί από αύριο αρχίζουμε πρόβες για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θα κάνουμε πρόβες με τη χορωδία, θα χάνουμε μαθήματα! Έχουμε μια κάπως μικρή χορωδία στο σχολείο, καμιά τριανταριά άτομα και έχει πλάκα. Το ρεπερτόριο θα' ναι το συνηθισμένο :
Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και δώσ' του. Φέτος θα' χουμε και την Τζίνα με τ' ακορντεόν και μελλώδικες και ξυλόφωνα. Θαυμάσια. Από τώρα ονειρεύομαι τις ώρες μαθημάτων που θα χαθούν στις πρόβες. Και η καλλιτεχνικού, η Βαφειώτη, μας λέει ότι θέλει μια ομάδα να σχεδιάσει κάτι σκηνικά και κάτι Κολοκοτρώνηδες και κάτι σημαίες και δάφνες. Μέσα! Υπολογίζω και άλλες χαμένες ώρες μαθημάτων....
« Ο κύριος Γυμνασιάρχης δίνει, ευτυχώς, τη συγκατάθεσή του, ελλείψει άλλων εθελοντών, κι έτσι, να' μαστε οι «Εθνικοί Μπογιατζήδες». Για ένα μήνα και βάλε θα χάνουμε περίπου τέσσερις έως έξι ώρες τη βδομάδα! Βέβαια, δε μας χαρίζουν Φιλολογία ή Μαθηματικά, αλλά μας παίρνουν απ' τα Θρησκευτικά, τις Γυμναστικές κι αυτά.....».
Πως μπορεί να αποκαλέσει κανείς αυτό το αθλιογράφημα; Τι άλλο θα μπορούσε να είναι παρά συμπυκνωμένη και επικίνδυνη ανοησία ; Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα ανυπόληπτο πλέον Υπουργείο Παιδείας;
Η μικροποίηση του χθες, που συντελείται σκόπιμα, η αποδόμηση των θρύλων και των μύθων με τους οποίους ζεστάθηκαν οι ψυχές
ς γενεών, γίνεται σκόπιμα.
Η λεγόμενη αποδομητική ιστορική σχολή που ως ρόλο έχει τη μείωση της ιστορικής συνείδησης του λαού για το χατίρι της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, κατασκευάστηκε σκόπιμα.
Στόχος η κατασυκοφάντηση και εν τέλει η εξάλειψη της εθνικής ιστορίας, της εθνικής λογοτεχνίας, του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού και η αντικατάστασή τους με κοσμοπολίτικα βλακώδη κατασκευάσματα που καταστρέφουν το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων και ιδίως των νέων.
Για να συντελεστεί αυτό πρέπει να ξηλωθούν οι ήρωες. Να μικρύνουν. Να γίνουν ίσοι με τους μικρόμυαλους και μικρόψυχους εκπροσώπους της αγέλης των δειλών που δυστυχώς εκπροσωπούνται κατά μεγάλο ποσοστό στην πολιτική εξουσία, στον πνευματικό κόσμο και στα Πανεπιστήμια.
Ο δεκαετής και πλέον μεγάλος αγώνας του 1821 περνάει στα ψιλά των σχολικών βιβλίων. Κάποιοι μάλιστα δεν τον αποκαλούν επανάσταση αλλά μεμονωμένο επεισόδιο στην ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Κι όμως ένας έντιμος Τούρκος ιστορικός ο Δεβζετ Μπέης στην πολύτομη ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας έντιμα την αποκαλεί «επανάσταση».
Αναφορές και επισημάνσεις από τον Ν. Καραβέλο που δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους τόσο ως πολίτες όσο και σαν γονείς. Οφείλουμε  να απαιτούμε από την εκάστοτε πολιτεία να  διδάσκονται τα παιδιά μας την αληθινή ιστορία.
Ο συγκεκριμένος επιστήμονας και πολίτης της πόλη μας ξέρει και γνωρίζει σε βάθος το θέμα των κτημάτων Νάστου , το οποίο προτάσσετε από όλες τις δημαρχιακές διοικήσεις. Για την επίλυση τουεφαρμόσθηκε   διαχρονικά κοινή διεκδιγητική πολιτική, από όλους τους δήμουςκαι επέφερε  θετικά αποτελέσματα για την τοπική  αυτοδιοίκηση Αποτελεί ευτυχούς παράδειγμα συναίνεσης και διεκδήκισης. Είναι   ζήτημα που ενώνει όλες τις παρατάξεις  και είναι ο κύριος λόγος που επιλέκτηκε να παρουσιασθεί και να συζητηθεί σε   εκδήλωση εθνικού. Περιεχομένου Η παρουσία του αντιπεριφεριάρχου Πατσαβού Παν. ,των τ. Δημάρχων Ιωαν. Αναγνώστου  και Θ. Γεωργάκη καθώς και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Χ. Κοκκοτίνη και Δ. Πανταζόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Ιωαν. Πούλου & Αγγ. Δουβή επιβεβαιώνει την σημασία του  θέματος .
Ο κ. Θεόδωρος Δρίκος ανέλυσε το θέμα  Δημόσια Περιουσία μετά την λήξη της ελληνικής επανάστασης , περιγράφοντας άγνωστες πτυχές ιστορικών γεγονότων από τις ημέρες της κυβερνήσεως Καποδίστρια και  βασιλείας Οθωνα.Μας κατέστησε  κοινωνούς του μεγάλου και ακανθώδους ζητήματος της διαχειρίσεως και πωλήσεως γης  κυρίως  στο Αττικό ιστότο οποίοβέβαια καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις τύχες της πρωτεύουσας διαχρονικά, και που σήμερα ζούμε όλοιτιςαρνητικές συνέπειες του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης