Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Τουλάχιστον 9,4 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης βρήκαν εργασία με στήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης των επενδύσεων στο πλαίσιο του Ταμείου, την οποία δημοσίευσε την Πέμπτη η Κομισιόν.





Από την έκθεση προκύπτει ακόμη ότι μέχρι το 2014, 8,7 εκατομμύρια Ευρωπαίοι απέκτησαν τίτλο ή πιστοποιητικό, ενώ 13,7 εκατομμύρια πολίτες έκαναν λόγο για αύξηση των επιπέδων δεξιοτήτων, χάρη στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Βάσει της αξιολόγησης και όπως γνωστοποιεί η Κομισιόν με ανακοίνωσή της, οι συμμετέχοντες σε δράσεις του Ταμείου κατά την περίοδο 2007-2014 κατανεμήθηκαν εξίσου μεταξύ των οικονομικά μη ενεργών (36%), των απασχολουμένων (33%) και των ανέργων (30%). Βασικές ομάδες - στόχοι περιλάμβαναν τα άτομα με χαμηλή εξειδίκευση (40%), τους νέους (30%) και τα μειονεκτούντα άτομα (τουλάχιστον 21%). Ο αριθμός των γυναικών που συμμετείχαν ήταν 51,2 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη επωφελήθηκαν από σημαντικούς πρόσθετους χρηματοδοτικούς πόρους στο πλαίσιο του Ταμείου για να αντιμετωπίσουν τις εργασιακές και κοινωνικές προκλήσεις, να πλησιάσουν τους πολίτες και να χαράξουν πολιτικές που διαφορετικά θα δυσκολεύονταν να βρουν χρηματοδοτική στήριξη.
Όπως αναφέρει η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο παρείχε περισσότερο από το 70% των πόρων για ενεργητικές πολιτικές της αγοράς εργασίας στη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, και πάνω από το 5% των δαπανών για την εκπαίδευση και την κατάρτιση στην Πορτογαλία και την Τσεχική Δημοκρατία. Το Ταμείο έχει επίσης προωθήσει νέες μεθόδους εργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων και έχει υποστηρίξει τοπικές και περιφερειακές καινοτομίες που στη συνέχεια ενσωματώθηκαν σε εθνικό επίπεδο.
Στην ίδια ανακοίνωση, η Κομισιόν επισημαίνει ότι το Ταμείο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και άλλων οργάνων που είναι υπεύθυνα για ενεργητικές δράσεις της αγοράς εργασίας. Στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, σύμφωνα πάντα με την Κομισιόν, το Ταμείο έχει υποστηρίξει μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, στη δικαιοσύνη και στη δημόσια διοίκηση εν γένει, δίνοντας ώθηση στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στη δημιουργία κοινωνιών με λιγότερους αποκλεισμούς.
Επίσης, σύμφωνα με μακροοικονομικές προσομοιώσεις, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο επέδρασε θετικά στο ΑΕΠ της Ε.Ε. των 28 (αύξηση κατά 0,25 %) και στην παραγωγικότητα.
Τέλος, στην έκθεση τονίζεται ο ρόλος του Ταμείο όσον αφορά την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της κρίσης. ¨Όπως αναφέρει η Κομισιόν, χάρη στην ευελιξία του, κατόρθωσε να αντιδρά εύκολα και γρήγορα στις νέες προκλήσεις, επαναπροσδιορίζοντας δράσεις για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε σχετικά ότι έκθεση δείχνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο έχει, εντός επτά ετών, βοηθήσει εκατομμύρια Ευρωπαίους να βρουν εργασία, να αποκτήσουν πρόσθετες δεξιότητες και προσόντα.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των αγορών εργασίας σε όλα τα κράτη μέλη, συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών απασχόλησης, υποστήριξε εκπαιδευτικά συστήματα και τη γενική δημόσια διοίκηση και συνέδραμε εκείνους που μειονεκτούν περισσότερο. Τώρα, θα πρέπει να βασιστούμε στην εμπειρία αυτή για να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ευρώπης - στους εργαζομένους, στους νέους και σε όλους εκείνους που αναζητούν εργασία».
Η Eπίτροπος αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, Μαριάν Τίσεν,  δήλωσε από την πλευρά της πως η αξιολόγηση αποδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κάνει τη διαφορά στις ζωές των Ευρωπαίων. «Είναι το κύριο μέσο μας για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Χάρη στην ευρωπαϊκή υποστήριξη, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρει εργασία, βελτίωσαν τις δεξιότητές τους και ξέφυγαν από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αποτελεί βέλτιστο παράδειγμα αλληλεγγύης», συμπλήρωσε

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης