Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Όχι μόνο την συνέχιση, αλλά και την διεύρυνση των μέτρων Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου προς τους δημότες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης στην τελευταία του συνεδρίαση.



Συγκεκριμένα, το πάγωμα των τελών καθαριότητας και φωτισμού συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά. 
Οι απαλλαγές και ελαφρύνσεις όμως προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διευρύνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3463/2006 άρθρο 202 παρ. 3 (ΦΕΚ 114/2006), που συμπληρώθηκε από τις διατάξεις του ν. 4368/2016 άρθρο 13 παρ. 1 (ΦΕΚ Α΄ 21/2016) και είναι οι εξής:
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση 50% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.
(Μονογονεϊκές οικογένειες νοούνται όσες αποτελούνται από έναν γονιό (χωρίς γάμο ή σε κατάσταση χηρείας) και ένα τουλάχιστον ανήλικο παιδί ή ενήλικο μέχρι 25 ετών που να σπουδάζει σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.)
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67%: Πλήρης απαλλαγή,  µε απόφαση σε ισχύ της κατά περίπτωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ή του ΚΕΠΑ.
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ: Πλήρης απαλλαγή. Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται όσοι έχουν συμπληρώσει αδιαλείπτως επί 12µηνο εγγραφή στον ΟΑΕ∆  (και οι δυο γονείς με ανήλικα τέκνα).
ΑΠΟΡΟΙ: Πλήρης απαλλαγή.
Άποροι νοούνται όσοι έχουν βεβαίωση οικονομικής αδυναμίας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή έχουν βιβλιάριο απορίας ή είναι δικαιούχοι του πρώτου κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α΄29/2015) (δικαιούχοι επιδόματος σίτισης, ενοικίου, κοινωνικού τιμολογίου).
Η υλοποίηση των παραπάνω απαλλαγών θα πραγματοποιείται ύστερα από αίτηση  του ενδιαφερόμενου στον Δήμο και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την κατηγορία στην οποία ανήκει. Καθώς τα τέλη καταβάλλονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ , η απαλλαγή θα γίνεται με επιστροφή, μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί  η αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι 31/12 τους έτους που αφορά την απαλλαγή.
Μετά από σχετική εισήγηση των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων σε άπορες οικογένειες που χρήζουν άμεσης οικονομικής βοήθειας. Παράλληλα, αποφάσισε και τη μείωση των δημοτικών τελών στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης