Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που απεστάλη στα Ταμεία, η χορηγία που λαμβάνουν οι νομάρχες ή και πρόεδροι Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, όπως και η σύνταξη που εισπράττουν οι βουλευτές από το Δημόσιο, θα υπολογίζεται σαν δεύτερη σύνταξη.


Αυτό σημαίνει ότι και οι δημόσιοι λειτουργοί θα μπουν στο φάσμα των μειώσεων που προβλέπεται για τους διπλοσυνταξιούχους. Για παράδειγμα, ένας βουλευτής-μηχανικός που παίρνει σύνταξη από το Δημόσιο και το ΤΣΜΕΔΕ θα υποστεί τον «κόφτη» που ισχύει για όσους λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις με άθροισμα από 3.000 ευρώ και άνω, ενώ η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζεται στο άθροισμα των συντάξεων, είτε πρόκειται για κύριες είτε για επικουρικές.
Η διευκρινιστική εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ, βάσει του εγγράφου, επισημαίνει ότι η χορηγία γενικά εξομοιώνεται με σύνταξη, όπως έχει γίνει δεκτό και με τις αριθ. 826/2011 και 1760/2010 αποφάσεις Ολομέλειας Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με τις διατάξεις, δε, του άρθ. 2 του ν.δ. 99/1974, ορίζεται ρητά ότι οι βουλευτές δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο και ως τέτοια αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Έτσι, τα πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις ως άνω χορηγίες/βουλευτικές συντάξεις από το Δημόσιο, εμπίπτουν στις διατάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ περί διπλοσυνταξιούχων και στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων που ισχύουν για τη χορήγηση δεύτερης σύνταξης (εγκύκλιο 52/13) και ως προς τις αυξημένες χρονικές ή/και ηλικιακές προϋποθέσεις, καθώς και στη μη χορήγηση του κατωτάτου ορίου σύνταξης.
Οι εκκρεμείς κατά την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος αιτήσεις, σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας, θα πρέπει να κριθούν σύμφωνα με τα προαναφερόμενα. Επίσης, από την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να διακοπεί η τυχόν χορήγηση κατωτάτου ορίου σύνταξης στα ανωτέρω πρόσωπα.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης