Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η προσωρινή απόφαση ελήφθη από το ΣτΕ μέχρι τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης και έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την έντονη αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολάκη με δικαστές και εισαγγελείς για το θέμα

της Αντωνίας Ξυνού
Προσωρινό "μπλόκο" έως την οριστική συζήτησή τους, έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στις προσλήψεις καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας μεταξύ άλλων και στα νοσοκομεία.



Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ διέταξε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας με την οποία ανάμεσα σε άλλα εγκρίθηκε η σύναψη και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων μισθώσεως έργου, ενώ αποφάσισε και τη μη έκδοση απόφασης για την σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας καθαριστριών.
Έτσι, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο «μπλόκαρε» μέχρι τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης, όλους τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα  που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν καταθέσει δυο εταιρείες οι οποίες προσέφυγαν και στο ΣτΕ αναφορικά με τη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και τα υπαγόμενα σε αυτό παραρτήματά του, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και με την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.
Να θυμίσουμε πως μέσα στον Ιούλιο, η εκτέλεση παρόμοια απόφασης, της πρόσληψης δηλαδή προσωπικού καθαριότητας στο νοσοκομείο Τρικάλων, οδήγησε τη διεύθυνση του στο αυτόφωρο. Το περιστατικό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγεία Παύλου Πολάκη.
"Η χθεσινοβραδινή σύλληψη διευθυντή και υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων από την αστυνομία που σε επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου έδρασε σαν μακρύ χέρι του εργολάβου της καθαριότητας του τοπικού νοσοκομείου, αναδεικνύει το βαθύ πρόβλημα που υπάρχει σε τμήμα της δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας και το ποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση" σημείωνε με ανάρτησή του στο facebook για το περιστατικό ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης.
http://news247.gr/

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ






 phgh ΠΗΓΗ πηγη






ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ. GR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης