Πέμπτη 30 Απριλίου 2015


Σήμερα στης  έχει προγραμματιστή Δημοτικό Συμβούλιο στην Ηλιούπολη ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.30  στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σ. Βενιζέλου 114), με θέματα: 
Συμμετοχή των σπουδαστών στο 24ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικής αποκατάστασης & Τραυματολογίας στο Λονδίνο!
Football Medicine Strategies for Player Care Conference 2015
Στο Λονδίνο ταξίδεψαν οι σπουδαστές του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας , προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημαντικό επιστημονικό meeting "Isokinetic Congress της FIFA - Football Medicine Strategies for Player Care Conference 2015".

Αλλαγές στο Δημόσιο αλλά και το ίδιο του το υπουργείο προανήγγειλε μετά τη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Η χθεσινή σύρραξη στην συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν έχει προηγούμενο στην τριαντάχρονη και πλέον ιστορία, του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο απερχόμενος πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος, όπως πρώτη αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, επιτέθηκε στους επικεφαλής της της ΑΣΚ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκο και της ΔΑΣ (ΚΚΕ) Β. Πετρόπουλο.



Αυτή τη στιγμή δεκάδες πανέμορφες γατούλες και υπέροχα σκυλάκια ψάχνουν 
να βρουν σπίτι.  Ζώα που βρέθηκαν στον δρόμο και σώθηκαν από τους 
εθελοντές της ΖΕΗ. 



Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως με αφορμή την Ιερά Πανήγυρι του, θα υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.  Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει στο  Ναό έως και την Δευτέρα 4 Μαίου.

του Αγγέλου Κάνδηλα 
Σε περίοδο μνημονίου,  το 2012, αναπτύχθηκε έντονα το κίνημα χωρίς μεσάζοντες, η διάθεση δηλαδή απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή προϊόντων, αρχικά πατάτας.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015


Ο Δήμος Ηλιούπολης με την ομάδα «Τι εστί» και το «Ελληνικό τάβλι» συνδιοργανώνουν Τουρνουά Τάβλι την Κυριακή 3 Μαΐου και ώρα 11:00πμ. στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης.
Πρόκειται για μια υπέροχη εκδήλωση, με μπουφέ για τους συμμετέχοντες, δώρα και εκπλήξεις από τους χορηγούς μας και το Ελληνικό τάβλι.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί 26/4/2015, η εθελοντική περιβαλλοντική δράση για τον καθαρισμό του πάρκου Ναυαρίνου που διοργανώθηκε από το Δήμο Ηλιούπολης στα πλαίσια της καμπάνιας let's do it Greece.


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 15/04/2015 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, ξεκίνησε πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα της χώρας  η “ Ώρα του Πολίτη και των Κοινωνικών Εταίρων.”


Το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του άρθρου 16 του Ν. 2713/1999, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του και την απασχόλησή του, κατά προτεραιότητα, με τα θέματα ενδοσχολικής βίας.
           

Τρίτη 28 Απριλίου 2015


Ο Πρέσας (τιγρέ Pressa Canario)
Αυτές τις μέρες μάθαμε νέα πράγματα. Μάθαμε τον Πρεσα, το Pressa 
Canario, μας είπαν ότι τέτοιος είναι. Εμεις Stirella τον φωναζαμε. Ο 
Πρεσας λοιπον ακουστε τι θελει.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 









Προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις  30 Απριλίου 2015  ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.30  στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σ. Βενιζέλου 114), με θέματα:



Ζάχολη, ρέμα των Μύλων






Σε υψόμετρο 750 μέτρων, 12,5 χιλ. από το Δερβένι, κτισμένο σε μια βουνοπλαγιά γεμάτη οπωροφόρα δέντρα στα χαμηλά, πεύκα και έλατα ψηλότερα,  με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και το ρέμα των Μύλων που το διασχίζει, βρίσκεται η Ζάχολη ή Ευρωστίνη ή Εβροστίνα. Θεόρατα πλατάνια, λιμνούλες, παραδοσιακές πέτρινες βρύσες στην αγκαλιά του Μαύρου Όρους!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015


Πλήρη σύνταξη στα 62 χωρίς να απαιτούνται τα 40 χρόνια εργασίας μπορούν να κλειδώσουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων όλων των Ταμείων μέσα στο 2015 χωρίς να κινδυνεύσουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μια αύξηση των ετών ασφάλισης και κυρίως σε μια αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67.

Στα 5.495 άτομα ορίζεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με τους OTA α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2015, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.
Δρώντας ανέκαθεν χωρίς υπερασπιστική γραμμή του ενός ή του άλλου κόμματος και μακριά πάντα από τις όποιες κομματικές ιδεοληψίες και συμφέροντα, η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη έχει πάγια και σαφή θέση απέναντι στα θέματα της δημόσιας περιουσίας, πολλώ δε μάλλον της περιουσίας του δήμου μας και των συνδημοτών μας.

Ναι. Την αφορμή για την επιστολή αυτή μας την έδωσαν δυο μάτια που μας συγκλόνισαν. Τα μάτια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έμελλε να συναντήσουν την εφιαλτική μοναξιά του ψυχοσωματικού εκφοβισμού και της ψυχοσωματικής βίας από μια ομάδα συμφοιτητών του σε μια δημόσια σχολή, εκεί όπου τα όνειρα θα έπρεπε να γεννώνται και όχι να πεθαίνουν. Τα μάτια του Βαγγέλη έκλεισαν.

Πιο επιτακτική από ποτέ είναι η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των υπηρεσιών του δήμου μας με μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό. Η έλλειψη προσωπικού, ορατή ήδη από την προηγούμενη θητεία του δημάρχου, αναδεικνύεται σήμερα – και κυρίως μετά την επανεκλογή του – σε νούμερο ένα πρόβλημα με συνέπειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των δομών του δήμου όσο και στην ομαλή καθημερινότητα των δημοτών.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015


Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου» προτείνει μια ανοιξιάτικη βόλτα το πρωί της Πρωτομαγιάς, στο φιλόξενο Πάρκο Ναυαρίνου.


Ανοίγει ο δρόμος για έκδοση νέων προκηρύξεων μέσα στο 2015 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για 580 προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στα 5.495 άτομα ορίζεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με τους OTA α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2015, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Της Ελένης Κορόβηλα
Επί τέσσερις μέρες πάνω από 150 παιδιά εφηβικής ηλικίας θα συνομιλήσουν μέσω της τέχνης του θεάτρου παρουσιάζοντας 10 παραστάσεις και επιχειρώντας να δώσουν απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις που συχνά αποσιωπούνται. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, διοργανώνει από τις 23 έως τις 26 Απριλίου, μαζί με την ομάδα Grasshopper-Youth, το 5ο τετραήμερο φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου με γενικό τίτλο «Περιφέρεια: απομόνωση ή προοπτική;»

Tου Πάρι Κωνσταντινίδη
Ναι, είναι γεγονός! Ο Σάκης Ρουβάς θα τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη. Έκπληξη! Θύελλα αντιδράσεων... Μα γιατί; Πάνω από 10 χρόνια προετοιμαζόταν ο Σάκης για μια τέτοια στιγμή, ενώ ο Μίκης ήταν σαν έτοιμος (;) από καιρό! Πώς και μας διέφυγε κάτι τέτοιο, παρότι θαρρείς ότι ξέρουμε τα πάντα γι αυτούς;

Για την ανθολογία διηγημάτων του Stefan Zweig Ο ονειροπόλος κύριος Τσβάιχ (μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου, εκδ. Μεταίχμιο).
Του Νίκου Ξένιου

 Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των Κοινωνικών του Δραστηριοτήτων, συνεχίζει την προμήθεια τροφίμων απ΄ ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη, σε προσιτές τιμές, χωρίς καμία μεσολάβηση μεσαζόντων , την Κυριακή 03/05/2015  από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης