Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015


Εκλεχτοί μερακλήδες,καλλίφωνοι ριζίτες τραγουδιστάδες, με ιδιαίτερα μελωδικές φωνές, καθιστοί στσι τάβλες κι αγκαλιαστοί στσι στράτες και στσι συνεπαρσές, βρίχνουνται συνεχώς στη μνήμη μου, σε ήχο και εικόνα, να τραγουδούνε όμορφα ριζίτικα τραγούδια, στο χωριό μου τον Άϊ  Γιάννη της τέως Επαρχίας Αμαρίου.

Παλιοί ριζίτες, προικισμένοι από το Θεό, με σπάνια φωνητικά χαρίσματα, που τους θαύμαζα ιδιαίτερα, επηρεάσανε  καθοριστικά την πορεία μου στο ριζίτικο τραγούδι, από τη μικρή μου ηλικία. Απ’ αυτούς έμαθα να τραγουδώ ριζίτικα τραγούδια, που ταιριάξανε στη βυζαντινή χροιά της φωνής μου και δημιουργήσανε την προσωπική μου έκφραση.
   Με τούτα τα δεδομένα, το έτος 2004, πρότεινα και δημιουργήθηκε μια Αμαριώτικη ριζίτικη παρέα αποδήμων, στην οποία τέθηκα επικεφαλής, από όλα σχεδόν τα χωριά της τέως Επαρχίας Αμαρίου. Είναι γνωστή η πορεία της παρέας αυτής, με την παρουσία της σε πλήθος εκδηλώσεων Πολιτιστικών φορέων, στην Αττικήόπως : στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στο Κέντρο Δικανικών Μελετών, στο Πνευματικό Ίδρυμα Κρητική Εστία, αλλά και εκτός  Αττικής  όπως : στο Κέντρο Ιστορικών Σπουδών Κορινθίας, στην Ι. Μ. Καλτεζών Αρκαδίας, στην Κρήτη, καθώς και σε Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές εκπομπές.
    Οι περισσότερες εμφανίσεις ’γίνανε σε εξωτερικούς χώρους, βιντεοσκοπηθήκανε και συγκεντρωθήκανε, για αρχειακό υλικό. Το έτος 2009 δημιουργήθηκε το πρώτο DVDμε τραγούδια της πρώτης 5ετίας, αναμνηστικό για τα μέλη της παρέας και μόνο. Το έτος 2014 με τη συμπλήρωση της δεύτερης 5ετίας, δημιουργήθηκε το δεύτερο DVD, με αντίστοιχο περιεχόμενο, καθώς και δύο CD με τραγούδια της 10ετίας. Δεν είμαστε καλλιτέχνες αλλά ερασιτέχνες, που εκφράζομε, απλά και μόνο, το μεράκι και την αγάπη μας, γι’ αυτό το ιδιαίτερο είδος του κρητικού δημοτικού μας τραγουδιού, γι’ αυτό ζητούμε την επιείκεια εκείνων που θα μας ακούσουνε.  
                                                                                                                                Σταύρος Φωτάκης

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης