Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ:«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»



Η Ψυχική Υγεία του παιδιού είναι καθοριστική για την ανάπτυξή του, για τις επιδόσεις του και την συμπεριφορά του στο σχολείο, για τις σχέσεις του με τους φίλους, τους γονείς και τους δασκάλους του, για την οικογενειακή γαλήνη και για το μέλλον του.
    

Έτσι, το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης θεωρώντας ότι το θέμα είναι μείζον για την στήριξη των παιδιών, των γονιών και εν γένη της Σχολικής Κοινότητας συνεχίζει και φέτος και μετεξελίσσει το Πρόγραμμα «Ψυχολόγοι στα Σχολεία».

    Από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, και για τέσσερις περίπου μήνες στη βάση της πρόσληψης επιπλέον ψυχολόγων, ξεκινάει το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης των σχολείων στο χώρο της ψυχικής υγείας.

    Οι πολίτες του Δήμου μπορούν να καταθέτουν αιτήματα ψυχολογικής υποστήριξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Ο ψυχολόγος που θα αναλάβει κάθε σχολείο θα το επισκέπτεται τακτικά κάθε δεύτερη εβδομάδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις ψυχολογικές υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα θα μπορεί να δεχθεί σε συστηματικές συνεδρίες το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές κατόπιν αιτήματος στο 210 9970055. Οι πρωινές συνεδρίες θα γίνονται σε χώρους του Δήμου σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ψυχολόγο ενώ οι απογευματινές στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα.

Η συνεργασία των ψυχολόγων του Δήμου με τα σχολεία είναι μακρόχρονη και σε καιρούς δύσκολους εργαζόμαστε για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Ευελπιστούμε σε συνεργασία και συνεχή ανατροφοδότηση με στόχο τις βέλτιστες υπηρεσίες προς τις αναπτυξιακά κρίσιμες ηλικίες που υπηρετούμε.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης