Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015


Προσλήψεις και στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων προανήγγειλε αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του νέου αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός είπε πως η Υγεία βρίσκεται σε ένα διαρκή κίνδυνο λειτουργικού μπλακ άουτ, τονίζοντας πως πρώτο μέλημα θα είναι η έκτακτη ενίσχυση του ΕΣY, η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, η καταπολέμηση της προκλητής ζήτησης και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Αν και ο νέος υπουργός που ήταν αναπληρωτής επί υπουργίας Κουρουμπλή, δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Εσωτερικών είχε μιλήσει τον Ιουλίο για 4.500 προσλήψεις έσως το τέλος του χρόνου. 
Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης δήλωσε πως, ως παλιός συνδικαλιστής, γνωρίζει πολύ καλά το χώρο της Υγείας, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις. Παράλληλα είπε ότι «στο χώρο αυτό ερχόμουν ως συνδικαλιστής σε καθεστώς κινητοποιήσεων. Θυμάμαι ότι έχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου», είπε σήμερα που η ίδια πόρτα, τού ανοίχτηκε διάπλατα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διορίσει νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία, να διαμορφώσει μια αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να προσλάβει προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.
Ως προς τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας, τόνισε πως μόλις το 10% αφορά το φακελάκι και πως ο μηχανισμός παραοικονομίας που λειτουργεί με τα υλικά «συνεχίζει να γλεντάει».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης