Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015


Λουκέτο στη μία από τις δύο μονάδες της ΒΙΣ. Τριάντα ένας εργαζόμενοι στο δρόμο. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι. Ανένδοτος ο Ομιλος Φιλίππου στον οποίο ανήκουν τα δύο εργοστάσια, η μονάδα παραγωγής χαρτιού στην οποία μπαίνει το λουκέτο και η μονάδα παραγωγής χαρτοκιβωτίων.


Στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, παραπέμπει η προχθεσινή απόφαση του Ομίλου Φιλίππου για να κλείσει οριστικά τη δεύτερη μονάδα που λειτουργεί στη Β’ ΒΙΠΕ που ασχολείται με την παραγωγή χαρτιού που είναι η πρώτη ύλη για τα χαρτοκιβιώτια.
Προχθές ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου σε συνάντηση που ζήτησε και είχε με το σωματείο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κλείσει τη μονάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι πλέον συμφέρουσα η λειτουργία της και ότι τα επιβαρυντικά οικονομικά στοιχεία οδηγούν μοιραία στην απόφαση αυτή.
Η απόφαση του λουκέτου σύμφωνα με το σωματείο ανακοινώθηκε με κυνικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Φιλίππου και προβλέπει το «οριστικό» κλείσιμο του Χαρτοποιείου και την άμεση απόλυση του προσωπικού του. Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν, με τη χρήση του νόμου του 5%, άμεσα από το Σεπτέμβριο, και με όριο τα οκτώ άτομα ανά μήνα! Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η εταιρεία προσανατολίζεται πλέον την πρώτη ύλη (χαρτί) για τα χαρτοκιβώτια να την κάνει εισαγωγή από τη γειτονική Τουρκία, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το κόστος.
Το σωματείο επιχείρησε να πείσει τους εκπροσώπους του Ομίλου να επανεξετάσουν την απόφασή τους και πρότεινε προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους 31 εργαζόμενοι, σταδιακά το προσωπικό αυτό να απορροφηθεί από τη δεύτερη εταιρεία κατασκευής χαρτοκιβωτίων. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος… για την απόλυση του προσωπικού.
Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν προϋπηρεσία στη συγκεκριμένη εταιρεία από 10 έως και 30 χρόνια, ενώ ο μέσος όρος των ανθρώπων που από τη μία στιγμή στην άλλη θα βρεθούν στο δρόμο, είναι από 40 ως 55 χρόνων.
Την ερχόμενη Δευτέρα το σωματείο προκηρύσσει στάση εργασίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για να καθορίσουν τη στάση τους. Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση προς όλους τους φορείς της περιοχής «να μην κλείσουν -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε- τα μάτια στο νέο μεγάλο πλήγμα που θα μεγαλώσει την «μαύρη τρύπα» της ανεργίας, αλλά να παρέμβουν ουσιαστικά για να δοθεί λύση στο πρόβλημα».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια η Μονάδα παραγωγής χαρτιού υπολειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε καθόλου -με τους εργαζόμενους να έχουν τεθεί διαδοχικά σε εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα- ωστόσο ο κ. Φιλίππου διαβεβαίωνε τόσο το Σωματείο, όσο και το υπουργείο Εργασίας ότι τα πλάνα του ήταν «επενδυτικά και εκσυγχρονιστικά».
Στη δεύτερη μονάδα που κατασκευάζει τα χαρτοκιβώτια απασχολούνται περίπου 130 εργαζόμενοι, ενώ και εκεί τα πράγματα δεν είναι ανέφελα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται με καθυστέρηση δύο περίπου μηνών.
Το Ε.Κ.Β. καταγγέλλει την εταιρεία
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρείας «ΒΙΣ» να κλείσει το Τμήμα Χαρτοποιίας του εργοστασίου στο Βόλο, στέλνοντας στην ανεργία τους 31 εργαζόμενους.
«Ακόμη -σημειώνει το ΕΚΒ- ηχούν, στα αυτιά όλων (Σωματείου – Υπουργείου Εργασίας) οι δεσμεύσεις του Ιδιοκτήτη της Εταιρίας ότι δεν θα προέβαινε σ’ αυτήν την ενέργεια και ότι το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και της διαθεσιμότητας του προσωπικού, θα το αντικαθιστούσε ένα «αναπτυξιακό-εκσυγχρονιστικό πλάνο», πλήρους επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης Μονάδας.
Αντ’ αυτού, ο σκληρά χτυπημένος από την ύφεση και την ανεργία, Βόλος δέχεται σήμερα άλλο ένα βαρύτατο πλήγμα, προϊόν εργοδοτικού κυνισμού και αυθαιρεσίας, αλλά, και Κυβερνητικής, συνάμα, «σύμπραξης» και απάθειας, που εκδηλώνεται με τον «βρόχο» των Μνημονίων, πάνω στα οποία στηρίζονται και από τα οποία αντλούν το θράσος τους οι στυγνοί εργοδότες!
Ολως παραδόξως, και τη φορά αυτή, θύματα της …κρίσης είναι δεκάδες εργατικές οικογένειες και όχι πλούσιοι βιομήχανοι, οι οποίοι απλώς «γράφουν και σβήνουν» λογιστικά τις ζωές συνανθρώπων και συναδέλφων μας, υπό τα απαθή όμματα αυτών που ισχυρίζονται πως τους …προστατεύουν».
Το ΕΚΒ καλεί τους Βουλευτές του Νομού, να δουν το δράμα αυτών των οικογενειών επί της ουσίας και να παρέμβουν προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα αποβιομηχάνισης υπογραμμίζοντας: «Καλοί οι λόγοι, καλές οι αναλύσεις, καλή η έκφραση συμπαράστασης, αλλά στην περίπτωση της επιβίωσης ανθρώπων και οικογενειών ολόκληρων (περί αυτού πρόκειται …αν το κατάλαβαν) χρειάζεται …κάτι τις περισσότερο!
Αυτό περιμένουμε, και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να αξιώσουμε, με όποιον αγωνιστικό τρόπο θα χρειασθεί».

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης