Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015


Παράθυρο για αλλαγές που διευκολύνουν την έξοδο στη σύνταξη για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ και κυρίως όσους έμειναν άνεργοι και δεν έχουν τις προϋποθέσεις εξόδου με μειωμένη σύνταξη ανοίγουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.


Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές ενδιαφέρουν 2 εκατ. Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, επανεξετάζεται η προϋπόθεση να έχουν οι ασφαλισμένοι 100 ημέρες ανά έτος την τελευταία πενταετία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη, ενώ πρόκειται να τροποποιηθούν και οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, όπως και οι 1.000 ημέρες που απαιτούνται στα 13 τελευταία χρόνια για έξοδο με 3.600 ένσημα βαρέα και 4.5000 ημέρες συνολικό χρόνο ασφάλισης.
Οι διατάξεις δεν θα ισχύσουν άμεσα αλλά σταδιακά, αφού προηγηθεί αποτύπωση του κόστους που συνεπάγονται για το ΙΚΑ. Και στην εφαρμογή τους θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου για σύνταξη με όρια ηλικίας από τα 57 ή 58 αντί τα 62 με μειωμένη σύνταξη, κυρίως για γυναίκες.
Ανάμεσα στις διατάξεις που επανεξετάζονται είναι:
-Η συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη, όπου μελετάται να τροποποιηθεί η προϋπόθεση των 100 ενσήμων κατ’ έτος την τελευταία πενταετία.
-Η εγκύκλιος που μπλοκάρει την έξοδο με διαδοχική ασφάλιση.
-Η συνταξιοδότηση με βαρέα, όπου μελετάται να δοθεί η δυνατότητα εξόδου σε όσους συμπλήρωσαν το 58ο έτος (οικοδόμοι) ή το 60ό εφόσον ανήκουν σε άλλες κατηγορίες και μετά το 2013 που τα όρια ηλικίας πήγαν στα 60 και στα 62 αντίστοιχα.
-Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Ως πρώτο μέτρο αναστέλλεται η εφαρμογή του ν. 3863/10 για βασική + αναλογική σύνταξη από το 2015.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

 Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης