Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Για τις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου μίλησαν χθες Σαμαράς και Βενιζέλος.
Με ανακοίνωσή της η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την προσεχή Κυριακή 2 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με αφορμή το «καταστροφικό» όπως το χαρακτηρίζει για τον κλάδο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.


















Στην Ελλάδα τα βιώνουμε όλα με καθυστέρηση. Τα άσχημα καθιερώνονται άμεσα, ψηφίζονται άμεσα τροπολογίες και φόροι, ενώ τα καλά που θα ανακουφίσουν τον κόσμο, πρέπει να περάσει μεγάλο διάστημα για να γίνου πραγματικότητα.
Είκοσι έξι «κρυφές» ρυθμίσεις  μπορούν να αξιοποιήσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των Ειδικών Ταμείων (ΔΕΚΟ-τραπεζών) για να προλάβουν να βγουν στη σύνταξη από τα 55 τους, ακόμη και με πλήρεις αποδοχές, και κυρίως αποφεύγοντας το «ρίσκο» να συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 που η σύνταξή τους θα είναι «ντε φάκτο» μικρότερη από τη σημερινή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Δ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 12/9-10-2014 και 13/15-10-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, επτακοσίων πέντε (705) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και εξήντα οκτώ (68) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014), τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διαφόρων κλάδων – ειδικοτήτων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου.
Γνωστοποιείται στις συνδημότισσες μας ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης τονΝοέμβριο 2014 ξεκινάει πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης μαστού αξιοποιώντας την πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας κ. Κατερίνας Παπακώστα Σιδηροπούλου.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ
Ένας 43χρονος άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ηλιούπολη, καθώς νωρίτερα, είχε αφαιρέσει την τσάντα από πεζή γυναίκα, στην ίδια περιοχή. 

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Την έγκριση σύναψης εκατόν μιας συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και εννιακοσίων ογδόντα εννέα  συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των ΟΤΑ α΄ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.
Πολλαπλά οφέλη για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών κρύβουν οι συνταξιοδοτικές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς ανοίγουν παράθυρο για έξοδο με πλήρη σύνταξη στα 50 και με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης.
Δεκατρείς κατηγορίες ανδρών ασφαλισμένων μπορούν να αποφύγουν τα 67 και να ανοίξουν ταχύτερα την πόρτα εξόδου στη σύνταξη.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της «χαιρετίζει την άρνηση δημάρχων και περιφερειαρχών να συναινέσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων τους καθώς και στην επανεξέταση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου».
Την έκπληξη έκανε ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», δήμαρχος Νέας Ιωανίας Ηρακλής Γκότσης που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την απόσυρση των Ν. Σαράντη (ο οποίος πιέστηκε να μην είναι υποψήφιος) και Γ. Ιωακειμίδη, εξελέγη στον τρίτο γύρο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΑ. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκότσης έλαβε 14 ψήφους (τις 5 της  «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», τις 5 της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» του Ν. Σαράντη και τις 4 της «Νέας Αυτοδιοίκησης για την Αττική» του Γ. Ιωακειμίδη) έναντι 9 του δημάρχου Πεντέλης και επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής». Στην κάλπη βρέθηκαν και δύο λευκά, των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Το 4ο Λύκειο Ηλιούπολης έχει 360 μαθητές και είναι εδώ και χρόνια το δεύτερο μεγαλύτερο Λύκειο της πόλης μας. Στον ίδιο χώρο, με σχεδόν ανάλογο μαθητικό πληθυσμό, συστεγάζεται και το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Το σχολικό συγκρότημα του 4ου Λυκείου και Γυμνασίου αποτελεί και το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Ηλιούπολης, καθώς συνολικά, αριθμεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 750 μαθητές
Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων περιλαμβάνει προσχέδιο του νομοσχεδίου «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την  ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για την ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων  και επαγγελματιών και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

Αρσενικός ενήλικος γάτος βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη σε άσχημη κατάσταση και φιλοξενείται από εθελοντές μας. 
Έχει δυστυχώς έναν μεγάλο πολύποδα (ο οποίος είναι νεοπλασία) στο αυτί και πρέπει να χειρουργηθεί
άμεσα... Η ημερομηνία του χειρουργείου θα προγραμματιστεί την Τετάρτη 29/10.
Εν τω μεταξύ, ένα σοβαρό απόστημα στο πόδι του, μέσα στην πατούσα, είχε
σαπίσει και προχωρούσε σε σηψαιμία, όμως το προλάβαμε με χειρουργική
επέμβαση, αντιβιώσεις και καθημερινές πλύσεις με αντισηπτικό. Τώρα
δείχνει να σταματάει η νέκρωση του ιστού, όμως περιμένουμε για να δούμε
αν θα επανέλθει στο φυσιολογικό πριν προχωρήσουμε σε νέα επέμβαση στην
περιοχή.
Το κόστος για τη θεραπεία του γατούλη θα ανέλθει στα 240 ευρώ (90 ευρώ
για την επέμβαση και τη θεραπεία στο πόδι και 150 ευρώ για το
χειρουργείο για το αυτί του). Όλα τα φάρμακά του και η ειδική τροφή του
είναι καλυμμένα από το ζευγάρι που τον φιλοξενεί.  Χρειαζόμαστε βοήθεια
για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα του χειρουργείου.  Έστω και 50
λεπτά μπορούν να κάνουν την διαφορά.  Σας ευχαριστούμε πολύ!
Mπορείτε:
-Είτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
(Piraeus Bank):
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
BIC : PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237
-Είτε να κάνετε ασφαλή ηλεκτρονική κατάθεση μέσω του Pay Pal λογαριασμού
μας στην διεύθυνση support@zeil.gr
Μην ξεχνάτε για οποιαδήποτε κατάθεση να μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας
στο info@zeil.gr για να σας στείλουμε την απόδειξη









Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014


Για το Σατυρικόν του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που παρουσιάστηκε στις 23 και 24 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Της Χρύσας Στρογγύλη

Η σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό, της Μικτής Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με διευθυντή τον Μιχάλη Οικονόμου και των δύο σολίστ Γιάννη Χριστόπουλου (τενόρου) και Άννας Στυλιανάκη (σοπράνο) χάρισε στο κοινό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μια βραδιά πλούσια σε δυνατά συναισθήματα.

Για τη συλλογή μελετών του Μιχαήλ Μπαχτίν Δοκίμια Ποιητικής (Π.Ε.Κ.) και για την πραγματεία του Michael Holquist Διαλογικότητα. Ο Μπαχτίν και ο κόσμος του(Gutenberg).
Του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου 
Σήμερα πέρασα όλο το πρωινό στο περιβόλι, κλαδεύοντας, σκάβοντας, ποτίζοντας. Τι θα γινόμουν αν δεν υπήρχαν αυτά τα λίγα τετραγωνικά μέτρα γης, για να μπορώ πού και πού ν’ ανασαίνω το χώμα; Το χώμα· η μόνη αλήθεια στη ζωή… 
Του Σωτήρη Βανδώρου
Είναι η πιο τρομερή περιπέτεια για την ανθρώπινη συνθήκη, λέει μετά λόγου γνώσεως ο Αλντό Ναουρί, για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στο βιβλίο του Εκπαιδεύοντας τα παιδιά ο λιβυκής καταγωγής παιδίατρος που σπούδασε κι εργάστηκε στη Γαλλία καταθέτει την επαγγελματική του εμπειρία σαράντα ετών, οργανώνοντας τις ιδέες του γύρω από τον καθοριστικό ρόλο των πρώτων παιδαγωγών, των γονιών, στους οποίους και κατεξοχήν απευθύνεται.
Κάθε εβδομάδα η Book Press προτείνει ένα βιβλίο.
Αυτή την εβδομάδα, η συλλογή διηγημάτων Το καλό θα 'ρθει από τη θάλασσα του Χρήστου Οικονόμου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.
Με τις Ραυτογιάννη Μαρία, Τεγοπούλου Ελένη και Γεωργιοπούλου Βασιλική και με αφορμή την ημερίδα Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης που έγινε πρόσφατα στο 6ο δημοτικό σχολείο συζήτησε ο διαχειριστής του IlioupolisOnline Γρηγόρης Σαϊτάς τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στην εκπομπή 'Στο Ρυθμό της Πόλης' του IlioupolisOnAir που ο ίδιος επιμελείται.


1. Mοιράζουμε αφίσες, φυλλάδια, κονκάρδες. 
 

2. Συλλογή υπογραφών συλλόγων, φορέων, οργανώσεων, κινημάτων, συλλογικοτήτων, πολιτών, που θα προσυπογράψουν την επιστολή που έχουμε στείλει στο Δήμο Ηλιούπολης και στα αρμόδια υπουργεία και όργανα.
                           Απαντείστε μας   ΕΔΩ   γράφοντας τα στοιχεία του φορέα και αυτού που υπογράφει. 
                            Η επιστολή θα σταλεί εκ νέου με όλους τους προσυπογράφοντες, σε ένα μήνα.
 3. Στείλτε μας φωτογραφίες από οποιαδήποτε πόλη, ανάλογες με αυτές της επιστολής, για να σταλεί και στο Δήμο σας με τις αντίστοιχες φωτογραφίες.            
 
                           Στείλτε μήνυμα ΕΔΩ συμπληρώνοντας το όνομα του Δήμου και των δρόμων που τραβήξατε τις φωτογραφίες.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Απασχόληση Δάφνη-Καισαριανή ανακοίνωσε παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Καισαριανής», για ανέργους  στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού και Νέους Επιστήμονες στους Δήμους Δάφνης-Υμηττού και  Καισαριανής, έως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.



Η ιστορία του Παντελάκου είναι λίγο πολύ συνηθισμένη.  Μια ιστορία που ζουν χιλιάδες σκυλάκια στην Ελλάδα του 2014. 


Αυτή τη στιγμή αναρρώνει σε σπίτι εθελοντή και πλέον ψάχνει για την δική της οικογένεια.
Τα έξοδα για το χειρουργείο της δυστυχώς ακόμη δεν έχουν καλυφθεί.  Το ποσό για να αφαιρεθούν τα σκάγια και να γίνει καθαρισμός και αποκατάσταση του τραύματος μαζί με τα φάρμακα ξεπερνούν τα 450 €

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αίτηση για παρακολούθηση των προγραμμάτων που προσφέρονται από το Κ.Δ.Β.Μ. Ηλιούπολης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο ΠΑΟΚ και η Ορεστιάδα ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών μετά τις νίκες τους επί Φοίνικα Σύρου με 3-1 (25-15, 23-25, 25-19, 25-15) και Κηφισιάς με 3-2 (25-23, 25-23, 19-25, 21-25, 15-11).

Σημαντική νίκη που τις δίνει μεγάλες ελπίδες για την σωτηρία, πέτυχε η Ηλιούπολη επικρατώντας με 3-0 του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη.

Με όπλο το σερβίς και μεγάλη ψυχραιμία η νεοφώτιστη Ηλιούπολη πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη μεγάλη κατηγορία φτάνοντας στο 2χ2 μετά το 3-0 στην έδρα του Ηρακλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης