Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τη ρητή διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι οι πληγέντες από την κακοκαιρία στην Αττική θα αποζημιωθούν σύντομα έδωσε αργά την Παρασκευή το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι.
 

Κατά τη σύσκεψη, ελήφθησαν αποφάσεις για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό του κρατικού μηχανισμού. Σημειώνεται ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα συνεχιστεί όλο το Σάββατο. 
 
Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι ήδη από το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Την ίδια ημέρα, συνέχισε, έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, τα συνεργεία της Πυροσβεστικής θα ενημερώσουν τους κατοίκους στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στο Πέραμα, στο Μενίδι, στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους, στην Παλαιά Κοκκινιά, στη Νίκαια, στον Πειραιά και στο Καματερό.
 
«Αναμένω επίσης από τις υπηρεσίες εισήγηση για στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές, όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι» πρόσθεσε. 
 
Ο κ. Σαμαράς ήταν νωρίτερα σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ενώ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ακολούθησαν διαδοχικές επικοινωνίες του κ. Βενιζέλου με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κατά τις προαναφερθείσες επαφές, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε σχετικά με τις καταστροφές που έχουν γίνει και συζήτησε στην κατεύθυνση να υπάρξει η ταχύτερη και η καλύτερη δυνατή φροντίδα και αποκατάσταση των πληγέντων, να συνεχιστεί και να ενταθεί η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.
 
Κυρίως στα δυτικά προάστια, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πολλά είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και στη συνέχεια στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο. Άλλα οχήματα εγκλωβίστηκαν σε σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί νερά, και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οδηγοί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης