Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

        Κυριακή, 14/9/2014  Ώρα Έναρξης: 21.00  Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο του Άλσους "Δημήτρης Κιντής''  Είσοδος: 15 € γενική είσοδος και 10 € φοιτητές και άνεργοι. 

Η Αλέκα Κανελλίδου, η Αλέκα της καρδιάς μας βάζει τα καλοκαιρινά της και μας καλεί σε ένα μουσικό «Ταξίδι στο όνειρο».

θα μας ταξιδέψει μουσικά ερμηνεύοντας δικά της τραγούδια, ελληνικά τραγούδια που αγαπάει αλλά και αγαπημένα διεθνή τραγούδια. Μαζί της μια πενταμελής ορχήστρα με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον Θόδωρο Κοτεπάνο.

Η Αλέκα Κανελλίδου είναι μια από τις πιο ζεστές και ιδιαίτερες φωνές που έχουν περάσει από το ελληνικό πεντάγραμμο.

Το ντεμπούτο της έγινε σε ηλικία 17 ετών, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια στο Α' Γυμνάσιο Πλάκας. Μυήθηκε από πολύ νωρίς στη μουσική από τον πατέρα της τον βιολονίστα Γιάννη Κανελλίδη αλλά και τον πιανίστα Μανώλη Μικέλη. Βγαίνει για πρώτη φορά στη δισκογραφία με συνθέσεις του Γιάννη Σπάρτακου το 1965 αλλά επιχειρεί να αποδώσει και πρωτόλειες συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Πάντως, γίνεται ευρέως γνωστή «άγνωστη», καθώς η φωνή της «δίνεται» στη Ζωή Λάσκαρη που «τραγουδάει» στην μεγάλη οθόνη το «Crazy Girl» του Μίμη Πλέσσα.

Το 1974 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η Αλέκα Κανελλίδου πήρε μέρος με το «Άσε με να φύγω», ένα τραγούδι του Γιώργου Μανίκα σε στίχους του Νίκου Ελληναίου. Τραγούδι-ορόσημο για το Φεστιβάλ το οποίο βραβεύτηκε, όπως και η ίδια η Αλέκα Κανελλίδου με το βραβείο των δημοσιογράφων για την καλύτερη ερμηνεία.

Και οι επιτυχίες αρχίζουν να έρχονται σταθερά αμέσως μετά και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με δίσκους που έχουν ανεξίτηλη σφραγίδα ποιότητας και τοποθετούν την Αλέκα Κανελλίδου σε περίοπτη και ξεχωριστή θέση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης