Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Φτάνουμε στον περίφημο Σεπτέμβρη, όπου η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ότι ψήφισε τον προηγούμενο Δεκέμβρη, και θα αρχίσουν οι κατασχέσεις Α' κατοικίας από τις τράπεζες για δάνεια που χτύπησαν κόκκινο, από την αδυναμία πληρωμής δόσεων. Μην τα ξαναλέμε, οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι περικοπές και τα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δημιούργησαν αυτή τη κατάσταση!


Και τώρα ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Να παρουσιάζεται μία κυβέρνηση, και να αιτείται στις διοικήσεις των τραπεζών ευνοϊκούς όρους κατάσχεσης οικιών, με κάτι προτάσεις πάρτε τα σπίτια του κόσμου, αλλά αφήστε τους να μείνουν κάνα χρόνο, αν έχουν να σας πληρώσουν ενοίκιο (λες και αν είχαν, δεν θα πλήρωναν την δόση του δανείου)

Και είναι θέατρο παραλόγου, όχι τόσο εξαιτίας των "ευεργετικών" προτάσεων της κυβέρνησης που κλάμα φέρνουν και για τις συνέπειες τους αλλά και για τον τρόπο που πλασάρονται, αλλά κυρίως γιατί οι τράπεζες από το PSI ανήκουν επίσημα στο Ελληνικό Κράτος. Οι Έλληνες φορολογούμενοι έδωσαν 233 δις ευρώ για να διασωθούν (χωρίς να ρωτηθούν κιόλας), και επειδή ζούμε στην ελεύθερη αγορά, κύριοι νεοφιλελέδες, όποιος βάζει τα λεφτά για κάτι, απλά του ανήκει!

Μπορεί το Κράτος, να άφησε ιδιώτες να ασκούν διοίκηση στις δικές μας, επί της ουσίας τράπεζες, αλλά αυτό έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Το ύψος των κόκκινο στεγαστικών, και καταναλωτικών δανείων που δεν καλύπτονται είναι 35 δις ευρώ, μόλις το 15% της κεφαλαιακής ενίσχυσης που κάναμε εμείς στις τράπεζες. Ακόμα και να μην ήθελε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο να τα διαγράψει όλα, θα μπορούσαν ως "διαχειριστές" του κράτους να τα κουρέψουν, να τα ρυθμίσουν όπως βόλευε τον κόσμο, και σαφέστατα να μην τιθόταν θέμα ξεσπιτώματος!

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι για το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών από τον Σεπτέμβρη, δεν θα φταίνε "οι τράπεζες", αλλά ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους, το "Κράτος", και οι σημερινοί διαχειριστές του, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος!



πηγη πηγη phhg\

 πηγηπηγη πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης