Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Για την απόφασή του να διεκδικήσει τη Δημαρχία, το όραμα του για την Ηλιούπολη αλλά και την πρακτική εφαρμογή του, μίλησε στην εφημερίδα μας ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Τάσος Ευσταθίου.


Ένας νέος συνδυασμός και μια καινούργια υποψηφιότητα για τον Δήμο Ηλιούπολης κ. Ευσταθίου. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να διεκδικήσετε την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου;
«Θα μπω  κατ’ ευθείαν στην ουσία της ερώτησής σας, απαντώντας ότι η πόλη μας έχει οδηγηθεί, από πλευράς διοίκησης, σε ένα τέλμα. Από αυτό το τέλμα μπορεί να βγει μόνο με μια καινούργια προσπάθεια που να συνδυάζει ταυτόχρονα και την εμπειρία στα κοινά της πόλης μας, πράγμα που αποτελεί θα έλεγα το κύριο χαρακτηριστικό του συνδυασμού «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ».  Επίσης το γεγονός των ελλείψεων που παρουσιάζει η νυν διοίκηση του Δήμου αλλά και η στασιμότητα που έβλεπα να υπάρχει από πλευράς αντιπολίτευσης με οδήγησαν, μαζί με την προτροπή των πολιτών, στην απόφαση να φτιάξουμε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό για να κάνουμε πράξη όλοι μαζί την βελτίωση της καθημερινότητας μας και όχι να λέμε λόγια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και να μένουμε στο παρελθόν.»
Παραιτηθήκατε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορώντας τον Δήμαρχο για αυταρχισμό και αλαζονεία.
«Εγώ απλά είπα αυτό που όλοι έβλεπαν και τίποτα παραπάνω. Ο απερχόμενος Δήμαρχος με τη συμπεριφορά του όχι μόνο δεν σεβάστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο σαν κορυφαίο όργανο της διοίκησης του Δήμου, αλλά είχε συμπεριφορά που έδειχνε το λιγότερο έλλειψη σεβασμού προς όλους όσους μετείχαν σε αυτό. Η έλλειψη δημοκρατίας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σοβαρότερα κατά τη γνώμη μου μειονεκτήματα για τη διοίκηση του Δήμου μας και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε άμεσα και θα το αλλάξουμε σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο κάθε δημότης θα έχει ενεργό συμμετοχή στις αποφάσεις γιατί αυτές ξέρετε επηρεάζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα την ζωή και την καθημερινότητά του και άρα πρέπει να έχει λόγο.»
Όπως είπατε θέλετε να φέρετε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό στο Δήμο Ηλιούπολης. Τι θα είναι αυτό;
«Κοιτάξτε, συνήθως ο κόσμος ακούει τους υποψηφίους να λένε και να υπόσχονται διάφορα. Εμείς πρώτα απ’ όλα θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να κάνουμε πράγματα που μπορούν να γίνουν και που είναι εφαρμόσιμα γρήγορα. Με αυτό θέλω να πω ότι απόφασή μας είναι να εκσυγχρονίσουμε το Δήμο σε όλες τις δομές και τις λειτουργίες του έτσι ώστε να εξυπηρετεί σωστά και με ταχύτητα τον πολίτη. Ο Δήμος και ο Δήμαρχος πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες και την πόλη και όχι το αντίθετο. Οι δομές που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πόλη, να βοηθήσουν την αγορά και τους εμπόρους της, να πληροφορήσουν και να στηρίξουν τον καταναλωτή, να παράγουν πολιτισμό και αθλητισμό σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και το πιο σημαντικό, να στηρίξουν τον άνθρωπο, γιατί πάνω απ’ όλους και όλα είναι ο άνθρωπος.
Απαραίτητο είναι επίσης να προσανατολίσουμε το Δήμο μας στην κατεύθυνση των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και προς την κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι  οποίες θα μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε περισσότερους πόρους, ενώ θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο το βουνό μας, τον Υμηττό και την Δημόσια περιουσία.»
Αναφερθήκατε στην στήριξη στον άνθρωπο. Τι ακριβώς θα κάνετε;
«Ο συμπολίτης μας δεν αποτελεί για εμάς μόνο ένα πιάτο φαγητό που μπορεί να του προσφέρει ο Δήμος, αν και είναι απαραίτητο. Ο κάθε ένας από τους συμπολίτες μας που σήμερα δυσκολεύονται πρέπει να αντιμετωπίζεται κυρίως με σεβασμό ως προς την αξιοπρέπειά του. 
Η έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης γίνεται επίσης μόνο με πράξεις που ενισχύουν πραγματικά την καθημερινότητα του ηλικιωμένου, του άνεργου, του ασθενή, του ανασφάλιστου, των ατόμων με ειδικές ικανότητες, του όποιου συνανθρώπου μας μπορούμε να συνδράμουμε και θα το κάνουμε αξιοποιώντας τα κονδύλια που υπάρχουν για τέτοιες δράσεις και  παράλληλα δημιουργώντας έσοδα που θα κατευθύνονται στο σκοπό αυτό. 
Απόφασή μας είναι για παράδειγμα να δημιουργήσουμε στο Δήμο τηλεφωνική γραμμή που θα υποστηρίζει όλους όσους έχουν ανάγκη, όπως επίσης και υπηρεσία που θα ασχολείται συστηματικά με το κεφαλαιώδες για εμάς ζήτημα της ανεργίας, ενώ δημιουργούμε και γραφείο Εξυπηρέτησης Καταναλωτή σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος. Απόφασή μας είναι ακόμα η πάση θυσία διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας με παρεμβάσεις στο θέμα των παιδικών σταθμών. 
Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι εμείς δεν ερχόμαστε για να καταστρέψουμε ότι καλό έχει δημιουργηθεί, αλλά για να το βελτιώσουμε και να χτίσουμε πάνω του. Η Ηλιούπολη για εμάς δεν αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά πεδίο δημιουργίας με επίκεντρο την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής του πολίτη σε αυτήν.»
Κλείνοντας, ίσως θα θέλατε, με αφορμή αυτή τη συνέντευξη, να στείλετε ένα μήνυμα στους Ηλιουπολίτες;
«Κοιτάξτε, πολλοί για να μην πω οι περισσότεροι, με γνωρίζουν σε αυτή την πόλη και έχω το προνόμιο να τους κοιτάζω στα μάτια και αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και μετά τις εκλογές.  Δεν θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα φέρω… θάλασσα στην Ηλιούπολη, αλλά ότι θα είμαι ειλικρινής και αξιόπιστος απέναντί τους, κάνοντας πράξεις και υλοποιώντας μαζί τους τη δημιουργία μιας πόλης φιλικής προς τον πολίτη της».



ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ........ΜΕ ENA ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ  

 kaj.db v ;djkf sdhf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης