Δευτέρα 5 Μαΐου 2014


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ένα ζωντανό κύτταρο γνώσης και πληροφόρησης στο Δήμο της Ηλιούπολης. Αναβαθμισμένη με σύγχρονες υπηρεσίες που προάγουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις πληροφόρησης των αναγνωστών της.

Από το 2013  στεγάζεται στο Κτίριο του ΟΤΕ (Νικομάχου 18) σε ένα ευρύχωρο, σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον, κατάλληλο για μελέτη, δημιουργικές δράσεις και εκδηλώσεις για τα παιδιά αλλά και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια πάνωστις νέες τεχνολογίες για τους ενήλικες.

Η συλλογή της περιλαμβάνει 20.000 βιβλία και καλύπτει όλες σχεδόν τις επιστήμες.

Παρεχόμενες υπηρεσίες
1.      Δανεισμός Βιβλίων. Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για τους κατοίκους της Ηλιούπολης που διαθέτουν κάρτα μέλους.
2.   
   Διαθέτει σύγχρονο αναγνωστήριο για μελέτη (60 θέσεων).
3.    
  Από τον Οκτώβριο του 2012 λειτουργεί Κινητή Μονάδα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στην πόλη. Μια υπηρεσία που οι Ηλιουπολίτεςαγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από την πρώτη στιγμή.
4.     
Διαθέτει Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα κατάλληλα διαμορφωμένο, ώστε να προσελκύει τους μικρούς αναγνώστες και να ενθαρρύνει τη δραστηριοποίηση των παιδιών. Η λειτουργία του Παιδικού Τμήματος αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, γιατί η αγάπη για τα βιβλία και η συνήθεια να χρησιμοποιεί κανείς τη Βιβλιοθήκη αποκτάται στην παιδική ηλικία.
5.     
Τμήμα Υπολογιστών με πρόσβαση στο Internet(3 θέσεις) αλλά και ασύρματο δίκτυο. Η βιβλιοθήκη ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών για γρήγορο και αποτελεσματικό Internetμε ταχύτητες VDSL.
6.   
   Ηλεκτρονικό «περίπτερο». Πρόκειται για μίαΔιαδικτυακή Βιβλιοθήκη εφημερίδων και περιοδικών απ’ όλο τον κόσμο, που έχουν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης είναι μία από τις 10 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει την ηλεκτρονική πλατφόρμα PressDisplay, μέσω της οποίας οι αναγνώστες μπορούν να έχουν πρόσβαση εντελώς δωρεάν σε 2.200 εφημερίδες και περιοδικά από 97 χώρες σε 54 γλώσσες!LeMondeTheIndependent, WashingtonPost, InternationalHerald, Τribune, TheGuardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορεί να διαβάσει ηλεκτρονικά ο επισκέπτης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές της βιβλιοθήκης ή  να τα κατεβάσει στη δική του φορητή συσκευή (laptop, smartphone,tablet). Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται στους πολίτες της Ηλιούπολης στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που υλοποιείται μέσω του προγράμματος της FutureLibrary, για την ενίσχυση των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
7.      MediaLab. Είναι μια νέα και καινοτόμος υπηρεσία που δημιουργήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη επίσης από τη FutureLibrary στο ίδιο πλαίσιο συνεργασίας. Στο MediaLab, οι Ηλιουπολίτες μπορούν:

.να αξιοποιήσουν τους συνεργατικούς χώρους 
συναντήσεων, ανάγνωσης και πλοήγησης στο διαδίκτυο

.να χρησιμοποιήσουν το hitech εξοπλισμό του,  που 
περιλαμβάνει5 All-In-One ηλεκτρονικούς υπολογιστές 
με OS Win 7 και ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, 
Intel®Nuc/Διαδραστικόπροτζέκτορα,επιφάνεια 

προβολής και γραφής 
(whiteboardprojection),πολυμηχάνημα για εκτύπωση 
και σκανάρισμα, Intel®Nuc/LCDTVScreen 
(οθόνη),Blue-rayPlayerυπολογιστήiMac (21.5-inch 
2.7GHZ),  MIDIKeyboardM-audioOxygen 49-Key 
(πλήκτρα),  ακουστική κιθάρακαιDSLRCameraCanon
.να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες τουMusicStudio, όπου μπορούν να επεξεργαστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους βίντεο, να καταγράψουν μία ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσουν ένα ραδιοφωνικό σποτ ή ακόμα και το δικό τους τραγούδι
 .να χαλαρώσουν σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον

Δράσεις – Εκδηλώσεις
Η Δημοτική Βιβλιοθήκηδιοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τα παιδιά με στόχο να τα φέρει κοντά στο βιβλίο και να τα ενθαρρύνει στη χρήση της Βιβλιοθήκης, ώστε να αποκτήσουν ενδιαφέρον και αγάπη για το καλό εξωσχολικό βιβλίο, να ανακαλύψουν καινούργιους τρόπους έκφρασης και να πειραματιστούν με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης, αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα και την κριτική τους ικανότητα.
1.      Σε συνεργασία με τη FutureLibrary υλοποιείτην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά και έφηβους με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών.
2.      Παράλληλα, διοργανώνει τις «Βιβλιοϊστορίες», ένα πρόγραμμα δημιουργικότητας για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.
3.      Τα σχολεία της πόλης επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, ξεναγούνται στους χώρουςτης,ενημερώνονται για τις υπηρεσίες της και μετέχουν σε προγράμματα.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης αποτελεί ένα ζωντανό πνευματικό οργανισμό, με κόσμο που διαβάζει, επικοινωνεί, ανταλλάσει ιδέες, παρακολουθεί μαθήματα ξένων γλωσσών και πολιτισμού,  συμμετέχει σε παρουσιάσεις βιβλίων και λογοτεχνικές συναντήσεις, πειραματίζεται,  μαθαίνει  δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες και αποκτά πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση και πληροφορία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΤΗΤΕΣ ΜΑΣ & ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ 























Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 λωηξ πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης