Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Με δυναμισμό και με την στήριξη ευρύτατου φάσματος πολιτών απ’ όλους τους δημοκρατικούς χώρους, προσέρχεται η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», του νυν Δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου, στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.


Η Δημοτική Αρχή έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών, υλοποιώντας κατά την τριετή θητεία της ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πόλης και αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων της, που εκτείνεται σε όλους τους τομείς.
Δίνοντας έμφαση πρωτίστως στα ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής, που ανέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης, δημιούργησε το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με 25 περίπου δομές και προγράμματα για όλες τις κοινωνικές ομάδες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πιο ευάλωτες. Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που παρέχουν πέραν των άλλων πλήθος υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο, δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φροντιστήριο, συσσίτια για τους άπορους και φτηνό ποιοτικό φαγητό για όλους, τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες, προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, εκπτωτική κάρτα αγορών για τους οικονομικά ασθενέστερους, γραφείο για την ανεργία, είναι μερικές μόνο από τις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στους πολίτες της Ηλιούπολης. Επιπλέον φρόντισε για την καθήλωση των Δημοτικών Τελών στο ίδιο επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και για την παροχή απαλλαγών και ελαφρύνσεων για τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, φοιτητές κ.λπ.)
Παράλληλα όμως αναπτύσσει και ένα δυναμικό πρόγραμμα αναβάθμισης της πόλης, με μικρά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα, με στόχο την «Ηλιούπολη του μέλλοντος», όπως ο Δήμαρχος είχε εξαγγείλει πριν την ανάληψη των καθηκόντων του. Μια πόλη πρότυπο στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη».
Αντλώντας κονδύλια από την Ε.Ε. και την Περιφέρεια, που έχουν ήδη φτάσει στο ύψος των 27εκ. ευρώ, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει μεγάλα έργα πνοής, που θα αλλάξουν  την εικόνα και λειτουργία της πόλης. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στους ανοιχτούς και δημόσιους χώρους (πράσινες στέγες, δημοτικός φωτισμός, οικολογικά σχολεία και δημόσια κτίρια, φυτεύσεις, αναβάθμιση αθλητικών χώρων κ.λπ.), καθώς και ευρείας κλίμακας προγράμματα ανακύκλωσης, που ήδη υλοποιούνται, θα συμβάλλουν όχι μόνο στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και στην μετατροπή του Δήμου Ηλιούπολης σε έναν από του πιο «πράσινους» δήμους της χώρας.
Μεγάλες επίσης οικολογικές αναπλάσεις των πάρκων Ναυαρίνου, Καλαβρύτων, Πικροδάφνης, Χαλικάκη και άλλων μικρότερων πάρκων και πλατειών έχουν εν μέρει υλοποιηθεί, και εξελίσσονται περαιτέρω, με στόχο να αποτελέσουν μέρος των «πράσινων διαδρομών» που η Δημοτική Αρχή οραματίζεται, διαδρομών περιπάτου και αναψυχής, που θα ξεκινούν από τις παρυφές του Υμηττού και θα φτάνουν, διασχίζοντας τον κορμό της πόλης, μέχρι την Λεωφ. Βουλιαγμένης. 
Η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της πόλης, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομους, φυτεύσεις κ.λπ., ανάπλαση που θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα στους δημότες φιλική και ευχάριστη πρόσβαση στην καρδιά της πόλης τους,  είναι ένα ακόμη από τα έργα που θα ολοκληρωθούν στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη».
Κρίσιμα ακόμη είναι τα μεγάλα ζητήματα που η Δημοτική Αρχή έχει βάλει στο στόχαστρό της. Αυτό της απομάκρυνσης της Περιφερειακής Λεωφόρου, η οποία διασχίζοντας τον Δήμο επιβαρύνει δραματικά την τοπική κυκλοφορία και αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης. Τόσο για το πρώτο, όσο και για το δεύτερο η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει κάνει σθεναρά βήματα, με την σταθερή και επίμονη διεκδίκηση της επίλυσης του θέματος της Λεωφ. Κατεχάκη αφ’ ενός, και με την εξασφάλιση 11εκ. ευρώ, για την κατασκευή μεγάλων αγωγών ομβρίων υδάτων εντός της επόμενης διετίας, με τους οποίους θα επιλυθεί δια παντός αυτό το χρόνιο πρόβλημα, που ταλανίζει την Ηλιούπολης επί δεκαετίες.
Προχωρώντας αποφασιστικά προς το μέλλον, η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» και ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, δεν φείδονται κόπων, και δεν αποθαρρύνονται από τις αντίξοες συνθήκες, που έχει επιβάλλει η δυσμενής οικονομική συγκυρία, προκειμένου να επιτύχουν ό,τι υποσχέθηκαν στους συμπολίτες τους. Την υλοποίηση ενός οκταετούς προγράμματος ανασυγκρότησης της πόλης τους, με έμφαση στον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα οδηγήσει την Ηλιούπολη σε ένα ελπιδοφόρο Αύριο, με σεβασμό στον πολίτη, με ποιότητα ζωής και με αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.



ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ........ΜΕ ENA ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ  

 ΛΣΗΔΦΛΚ ΑΣΗΦΨΔΣ FLAKKDJ ALFHVKDF KFVBFK KAUHSKF DJHVFK FKJVL;DFKA KJHVEOF FVBKF HCSDK.JC KDFKASH

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης