Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η εκπαίδευση αποτελεί τη σπονδυλική στήλη μιας κοινωνίας, πράγμα που σημαίνει πως αν την αγνοήσουμε και τη θεωρήσουμε μηχανισμό δευτερεύουσας λειτουργίας, διατρέχουμε τον κίνδυνο να «εξαφανιστούμε» μέσα στην αλλοφροσύνη της εποχής μας.


Τόσο η δημαρχεία του Βασίλη Βαλασόπουλου- όσο και ο Συνδυασμός μας «Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ»- απέδειξαν με έργα την προσοχή που οφείλουμε να δίνουμε στην Παιδεία. Γιατί πιστεύουμε πως στους νέους που θα πάρουν τη σκυτάλη της κοινωνικοπολιτικής εξέλιξης, οφείλουμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια, οχυρώνοντας τους με γνώσεις και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.
Την τετραετία που πέρασε -με τη συμβολή των προγενέστερων μου και την  συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου για τη συνεχή αναβάθμιση της Εκπαίδευσης σε κάθε βαθμίδα της, πραγματοποιήσαμε Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, Ψυχολογίας, Αθλητικών Αγώνων για τα Δημοτικά, Κυκλοφοριακής Αγωγής, αλλά και Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Θεατρικών Παραστάσεων και Μουσικών Συναυλιών. Γιατί πιστεύουμε στον ρόλο του Σχολείου που στρέφει τους μαθητές στη γνήσια καλλιτεχνική δημιουργία και τα ποιοτικά καλλιτεχνικά θεάματα και γενικότερα στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν Προγράμματα ενημέρωσης για το Περιβάλλον και τη ζωοφιλία, καθώς και Προγράμματα Ιστορίας της πόλης μας για τα Γυμνάσια. Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία οργάνωσης  του Κύκλου Ομιλιών με θέμα «Η οικογένεια του σχολείου- το σχολείο της οικογένειας», όπου εισηγητές ήταν έγκριτοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων. Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις σχετικά με την παιδική και εφηβική σεξουαλικότητα, τις ψυχοσωματικές διαταραχές αλλά και τις μαθησιακές δυσκολίες.
Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι μεταξύ των πρώτων Δήμων που σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ίδρυσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και υλοποίησε τα αντίστοιχα επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ δωρεάν. Σε τρεις εκπαιδευτικές περιόδους, από το Μάιο του 2013 έως σήμερα επιμορφώθηκαν πάνω από 1100 άτομα σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες.
Παρά την οικονομική κρίση και την ελάχιστη κρατική επιχορήγηση, καλύψαμε άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Ηλιούπολης, όπως αυτές προέκυπταν καθημερινά, στους τομείς της συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων, της συμπλήρωσης του σχολικού εξοπλισμού και της λειτουργίας των μονάδων. Επιπλέον, πετύχαμε την αποπληρωμή χρεών προηγούμενων ετών, αναδεικνύοντας τη χρηστή διοίκηση του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα και με την ακρίβεια των αριθμών, αποπληρώθηκε το χρέος των 350.000€,που παρέλαβε η Β/βάθμια Σχολική Επιτροπή και μειώθηκε σε 130.000€ το χρέος των 465.000€, που παρέλαβε η Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή.
Ο Πλάτωνας έλεγε πως όταν οι νέοι ανατραφούν καλά, όλα πηγαίνουν καλά, ο Σωκράτης πως  η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά , ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος πως στους γονείς οφείλουμε το ζην, στους δασκάλους όμως το ευ ζην. Αναντίρρητη, λοιπόν, πραγματικότητα αποτελεί η δύναμη της Παιδείας σε κάθε ηλικία.
Είμαστε οι κληρονόμοι αυτών που πέρασαν, οι συνεργάτες αυτών που ζουν κι εκείνοι που προνοούν για αυτούς που θα έρθουν. Με αυτό το υψηλό αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε απέναντι στη νέα γενιά και το Σχολείο, το οποίο αποτελεί φυτώριο των αυριανών επιστημόνων. Οραματιζόμαστε τον Δήμο της Ηλιούπολης , της δικής μας πόλης,  ικανό να ανταποκριθεί στους πόθους και τα οράματά των πολιτών του με ισχυρό έρεισμα το υγιές Σχολείο και δηλώνουμε το παρόν για τη συνέχεια δημιουργίας.
                                                                        Κατερίνα Μαρκουλάκη
            Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας & Παιδείας 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηλιούπολης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης