Τρίτη 27 Αυγούστου 2013


Tο μεσημέρι, στις 12:00, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα ανακοινώσουν το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προσφέρει εργασία σε 50 χιλιάδες ανέργους. Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας για ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα των δήμων θα αμείβονται με 490 ευρώ (άνω των 25 ετών) και 427 (κάτω των 25 ετών).
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ, δηλαδή με μοριοδότηση, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται ηλεκτρονικά στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ανά Περιφέρεια άνεργοι όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ η κατανομή των θέσεων έγινε με κριτήριο τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας.

Η κατανομή των θέσεων ανά Περιφέρεια έχει ως εξής;
Αττική: 10.680 θέσεις
Κεντρική Μακεδονία: 5.857.
Θεσσαλία: 2.784 θέσεις
Δυτική Ελλάδα: 2.692 θέσεις
Κρήτη: 2.679 άνεργοι.
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 2.471 θέσεις
Στερεά Ελλάδα 2.412 θέσεις.
Πελοπόννησος: 2.236 άνεργοι
Δυτική Μακεδονία: 1.860 θέσεις
Ηπειρος: 1.822 θέσεις
Νότιο Αιγαίο: 1.789 θέσεις
Ιόνια Νησιά: 1.385 θέσεις
Βόρειο Αιγαίο: 1.332 θέσεις

Το πρόγραμμα θα καλύπτει τις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, ύψους 257,20 ευρώ τον μήνα, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε εγγεγραμένους ανέργους που είναι μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Ωστόσο, το υπουργείο διευρύνει την ομάδα ωφελουμένων και στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, νέοι έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και πτυχιούχοι.
Οι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των εποχικών προσλήψεων.

Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010. Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385, Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267, ,Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νέαπολη – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220. Θέσεις θα προκηρυχθούν και σε άλλους Δήμους σε όλες τις Περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013


Μόνο όσοι οι θέσεις τους καταργούνται αντιμετωπίζουν το φάσμα της διαθεσιμότητας διευκρίνισε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  Αυτή του η φράση ουσιαστικά προδικάζει και την διαδικασία της δεύτερης φάσης διαθεσιμότητας και της απίθανης πια ουσιαστικής αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου.
Το κυριότερο όμως και σημαντικότερο όλων είναι ότι βάζει στο στόχαστρο ευθέως τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων αφού αυτά είναι στην αρμοδιότητά του και όχι άλλων υπουργών όπως οι άλλοι οργανισμοί. Ακόμη και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς άλλον τομέα του δημοσίου που να προσδιορίζει 12.500 υπαλλήλους.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να εντοπιστούν άλλες 12.500 υπάλληλοι για να βγουν στην διαθεσιμότητα εκ των οποίων οι 7.000 να απολυθούν. 
Την ίδια στιγμή στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπεράριθμοι είναι οι υπάλληλοι της βουλής και των ΑΕΙ – ΤΕΙ συμφώνησε, αλλά τόνισε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του.
Συμπερασματικά λοιπόν οδηγούμαστε στο ότι για να πετύχει ο κ. Μητσοτάκης τους στόχους του θα πρέπει να εντοπίσει τον μεγαλύτερο αριθμό της επόμενης διαθεσιμότητας σε οργανισμούς της αρμοδιότητας του που δεν είναι άλλοι από τα ΝΠΔΔ των δήμων.
Πηγή: myota.gr

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ,
 Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΟΙΞΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 'ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ'.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι  κράτος και δημόσιο χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο με στρεβλό, πελατειακό, άναρχο και άδικο τρόπο.
Δεν διαφωνεί κανείς πιστεύω, ότι οι δομές του κράτους και οι υπάλληλοι που το υπηρέτησαν, ήταν κυρίως αποτέλεσμα ενός ρουσφετολογικού κομματικού πελατειακού συστήματος.
Δεν υπάρχει επίσης καμιά αντίρρηση ότι κοινωνία, εργαζόμενοι, συνδικάτα και πολίτες γαλουχήθηκαν μέσα σ' αυτό το φαιδρό κράτος και δεν το αντιπάλεψαν.
Και φτάσαμε σήμερα.  Μια χώρα βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση, με την κοινωνία και τους πολίτες να αποτελούν φέουδο της Τρόικας και να τεμαχίζεται σε δόσεις, στέλνοντας καθημερινά ανθρώπους μαζικά στην ανεργία, στην απελπισία και την απόγνωση.
Είμαι απόλυτα πεισμένος ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να εκσυγχρονίσουν το κράτος, τις δομές,  το φορολογικό, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση.
Και όμως μπροστά σ' αυτή τη παράνοια που ζει ο λαός μας, η συγκυβέρνηση της χώρας, αυτοί που έφτιαξαν με τις δικές τους υπογραφές και πολιτικές αυτό το σαθρό οικοδόμημα,  προσπαθούν να μας πείσουν  ότι οι ίδιοι θα το εκσυγχρονίσουν.
Είναι αυτή η συγκυβέρνηση που δεν τόλμησε να αρνηθεί στην Τρόικα τηναπόλυση εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές,  που αποτελούν το ελπιδοφόρο δυναμικό της εκπαίδευσης.
Ποιος μπορεί να τους πιστέψει όταν απολύουν σχολικούς φύλακες,  η πρόσληψη των οποίων,  αποτελούσε χρόνιο αίτημα της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας,  και μείωσε στην πράξη τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και παρείχε ασφάλεια και προστασία σε κτίρια και μαθητές.
Ποιος μπορεί να τους πιστέψει ότι θα αναμορφώσουν το κράτος  όταν διαλύουν τη δημοτική αστυνομία, πάνω στην οποία προηγμένα κράτη οικοδομούν την ασφάλεια των πολιτών;
Ποιους πολίτες πείθουν όταν ενώ οι σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες απαιτούν από τα επαγγελματικά λύκεια να παρέχουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση ,  αντ’ αυτού καταργούν ειδικότητες και απολύουν εκπαιδευτικούςγια να τα δώσουν μπαξίσι στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τις επιχειρήσεις που τα στηρίζουν;
Ποια ελπίδα, ποια πρόνοια, και ποια στήριξη έχει η δοκιμαζόμενη οικογένεια για να καταφέρει να επιβιώσει αυτή και τα άνεργα παιδιά της ;

Θέλω να μεταφέρω με τον πιο καθαρό και άμεσο τρόπο ότι το ΕΝΑΚ (ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) θα είναι ουσιαστικά αλληλέγγυο δίπλα στους απολυμένους και τους άνεργους νέους της πόλης. Ας καταλάβουν Τρόικα και οι σύμμαχοι τους ότι η κοινωνία στεγνώνει, εξαντλείται, στο τέλος όμως εξεγείρεται.

Δημήτρης Πανταζόπουλος
Επικεφαλής ΕΝΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης