Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013



“Στην ανάγκη με τη βία” θα προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με φράση που αποδίδει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, το γερμανικό περιοδικό Focus.



Η δήλωση αυτή είναι άλλη μια ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας και των « αναπτυξιακών » στόχων που θέτει η κυβέρνηση. 

Μια πραγματικότητα που δυστυχώς παρακολουθούμε άπραγοι τα τελευταία χρόνια, με τα κοινωνικά αγαθά και τις κοινωνικές ομάδες να αποψιλώνονται μέρα με την μέρα .

Η πολιτεία λειτουργώντας σαν κοινός διαιρέτης των εργαζομένων έρχεται σήμερα να θυσιάσει άλλη μια ομάδα εργαζομένων στον βωμό της διάσωσης των τραπεζών και της αποπληρωμής των τοκογλύφων .
Η Παιδεία εξακολουθεί να βάλλεται με μανία από την Τρόικα, καθώς αυτήν την φορά Εκπαιδευτικοί και Σχολικοί Φύλακες μαζί με τους εργαζόμενους στην Δημοτική Αστυνομία έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της ολοκληρωτικής διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας στην χώρα μας.

Ουδόλως βέβαια φαίνεται να απασχολεί τους «φωτισμένους» πώς θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» που θα υπάρξει στα έσοδα των δήμων από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και ο τρόπος φύλαξης των σχολείων, από τη στιγμή που θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες, ή ακόμη ακόμη τι ποιότητας μόρφωση θα παρέχουν οι εξαθλιωμένοι Δάσκαλοι, στις τάξεις των 25 και 30 μαθητών …

Κι αυτό γιατί ο στόχος επετεύχθη !!! 
Η … “Aνάπτυξη” θριαμβεύει, στέλνοντας χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία , την δυστυχία και τον μαρασμό.
Τι είναι η χώρα, αν δεν είναι οι άνθρωποί της, ο λαός της, οι πολίτες της; Αυτή η αντίφαση διατρέχει σήμερα τον λόγο των πολιτικών, που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, και τώρα πασχίζουν να πείσουν τους πολίτες ότι μπορούν να σώζουν την χώρα, συνθλίβοντας και εξαφανίζοντας τους ανθρώπους.

« Άνδρες Γαρ Πόλις , και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί »

Ποιος θα το περίμενε πως τα λόγια αυτά του Αθηναίου στρατηγού Νικία, θα ήταν τόσο επίκαιρα, μετά από σχεδόν 2,5 χιλιάδες χρόνια ;;;

Αγαπητοί Γονείς,
είναι η ύστατη ώρα να αντιληφθούμε ότι είμαστε όλοι … σχολικοί φύλακες, Δημοτικοί Αστυνομικοί,
εργαζόμενοι στον Κατσέλη , στην ΕΡΤ, στα τσιμέντα, Εκπαιδευτικοί, Νοσηλευτές και να σταθούμε
ενωμένοι ,οργανωμένοι και αγωνιζόμενοι απέναντι στην αδηφάγο κρεατομηχανή ανθρώπων που δημιουργείται προς όφελος των λίγων και τείνει να γίνει η ζοφερή πραγματικότητα που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Ας προσπαθήσουμε ΤΩΡΑ όλοι μαζί να ανατρέψουμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς. 
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια...

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος 
Μιχάλης Τασούλας 

Η γραμματέας
Νίκη Ψύλλα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης