Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013


Άκρως ανησυχητικοί είναι για μία ακόμη φορά οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής στα ζητήματα διαχείρισης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας της πόλης μας. Μετά το λουκέτο του δημοτικού αναψυκτηρίου στο Άλσος «Δημήτρης Κιντής», την απόλυση των εργαζομένων, την καθολική απαξίωσή του ως ιστορικού χώρου αναψυχής για όλους τους δημότες Ηλιούπολης και τελικά την εκχώρησή του σε ιδιωτικά συμφέροντα υπό το μανδύα μετατροπής του σε σημείο διανομής φαγητού για την υλοποίηση του προγράμματος «Σπιτική Κουζίνα» του Δήμου, σειρά έχει το δημοτικό αναψυκτήριο του Προφήτη Ηλία.
Περίπου τρία χρόνια μετά το λουκέτο (και) σε αυτό το δημοτικό αναψυκτήριο με τη μοναδική θέα, την πλήρη εγκατάλειψή του, μία φιλότιμη προσπάθεια επαναλειτουργίας – αυτοδιαχείρισής του το καλοκαίρι του 2011 από τους απολυμένους της δημοτικής επιχείρησης «Ευώνυμος Α.Ε.» και άλλους ανέργους της Ηλιούπολης και τη βίαιη απώθησή τους από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο, σήμερα πλέον το αναψυκτήριο επανεντάσσεται στα μεγαλόπνοα σχέδια του Δημάρχου.

Πάντα ταυτισμένος με την ιδέα παραχώρησης χρήσης της δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες, ο αποτελεσματικός εκκαθαριστής δημοτικών επιχειρήσεων προαναγγέλλει την επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου με υπαλλήλους του Δήμου. Αυτό. Μόνο. Και τίποτε άλλο. Ως εδώ φτάνουν οι προεκλογικές μεγαλοστομίες του Δημάρχου. Προαναγγελίες χωρίς πλάνο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς δεσμεύσεις. Λέξη για τον εξοπλισμό του αναψυκτηρίου, το χρόνο έναρξης λειτουργίας κ.λ.π. Κανένα σχέδιο για την ορθή διαχείριση και επαναξιοποίηση της περιουσίας των δημοτών. Προαναγγελίες «κρότου λάμψης» με ημίμετρα δήθεν αξιοποίησης, που τελικά απαξιώνουν χώρους αναψυχής όπως ο Προφήτης Ηλίας.

Μπορεί ο κ. Βαλασόπουλος να διατράνωσε πρόσφατα την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής από το ΤΑΙΠΕΔ, η θητεία του όμως στα δημαρχιακά έδρανα της πόλης μας και κυρίως οι πράξεις του και τα αποτελέσματά τους, σίγουρα δεν μας πείθουν για τις αντιστάσεις του στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας από ιδιώτες.

Αναμένοντας τα επόμενα βήματα του Δημάρχου, υπενθυμίζουμε ότι η μάχη για τη δημόσια περιουσία θα συνεχιστεί (και) χωρίς τον ίδιο με συμμάχους τους κατοίκους και φορείς της πόλης μας, κυρίως δε με όσους πραγματικά ενδιαφέρονται και αγαπούν την Ηλιούπολη. Γιατί είναι πολύ διαφορετικό να μάχεσαι για την πόλη που ζεις από το να την αντιμετωπίζεις ως ευκαιρία για μία νέα (5ετή αυτή τη φορά) δημαρχιακή θητεία. Η δε ανανέωση της θητείας κρύβει πολλούς περισσότερους κινδύνους από αυτούς που ήδη διατρέχουμε!

Ηλιούπολη
Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών. 
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συνελήφθη για δεύτερη φορά 55χρονος «επιδειξίας» έξω από δημοτικό σχολείο στην Ηλιούπολη. Τον Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί έξω από Νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα...

Χειροπέδες πέρασαν για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου σε έναν 55χρονο ημεδαπό,  αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers