Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013


Καταδρομική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Ηλιούπολης «το Συνεργείο» πραγματοποίησαν μαυροφορεμένοι άγνωστοι που επέβαιναν σε 30 μηχανάκια. Οι άγνωστοι έκαναν «ντου» στο χώρο προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ ήρθαν στα χέρια και με όσους παρευρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο.




Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας η επίθεση στο χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Ηρώων Πολυτεχνείου έγινε λίγο μετά τις οκτώ και η... ομάδα κρούσης αποτελούνταν από περίπου 50 άτομα. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ελαφρά ένας από τους θαμώνες του «Συνεργείου» που αποτελεί ένα από τα στέκια έκφρασης της Ηλιούπολης, ενώ έγιναν κι επτά προσαγωγές.

Πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το zougla.gr από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αναφέρουν πως οι μαυροφορεμένοι που έκαναν την επίθεση ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και φώναζαν συνθήματα της ακροδεξιάς οργάνωσης. «Όταν ομάδες μοτοσικλετιστών ξυλοκοπούν ανήλικους το να απέχουν οι καθηγητές και οι γονείς από την καταδίκη περιστατικών αποτελεί ξεφτίλα για την κοινωνία. Το «Συνεργείο» δεν θα κλείσει, θα γιγαντωθεί και ο φασισμός δεν θα έχει πάτημα στην Ελλάδα. Πέταξαν φυλλάδια της Χ.Α. και αποχώρησαν», αναφέρει μέλος του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Ηλιούπολης.

Το «Συνεργείο», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, αποτελεί πρόταση για την δημιουργία ενός Δημόσιου, Κοινωνικού τόπου συνάντησης για ανθρώπους που θέλουν να διαμορφώσουν και να συμμετάσχουν σε εναλλακτικές, ελεύθερες μορφές κοινωνικής ζωής και πολιτικής δράσης και φιλοδοξεί να στεγάσει ένα κίνημα πολιτικής αντίστασης αλλά και έναν χώρο δημιουργίας και θετικής διαμόρφωσης διαφορετικών όρων της καθημερινής ζωής στην πόλη.


Πηγή: iefimerida.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης