Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013


«Λουκέτο» στους δήμους όλης της χώρας πλην των κοινωνικοπρονοιακών δομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι), τη Δευτέρα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.
Η σχετική εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη έγινε δεκτή ομόφωνα με το δεδομένο ότι  το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα μετά τη συνάντηση στις 2.30 με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω αντιδράσεις στην «επίθεση» που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από κυβέρνηση και τρόικα.
Ανοικτό το θέμα του έκτακτου συνεδρίου
Παράλληλα ο κ. Ασκούνης ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Τζόκα και ΔΗΜΑΡ, Γ. Ιωακειμίδηπου πρότειναν να ληφθεί απόφαση για απεργία διαρκείας αλλά και και για τη διεξαξωγή έκτακτου συνεδρίου,  το θέμα να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί άμεσα.  Μάλιστα, συγκεκριμένη αναφορά για το έκτακτο συνέδριο γίνεται και στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.
Επιπλέον, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια κατά των παραπάνω αποφάσεων.
Ασκούνης:  Επωμιζόμαστε πάνω από το 50% της κινητικότητας
Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ,τόνισε ότι  «η συμφωνία με την τρόϊκα προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπ. Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης, ενώ  μέχρι τέλος Σεπτμεβρίου προβλέπεται να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί»,
«Συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας»,κατέληξε ο κ. Ασκούνης.
Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης