Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013


Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωσή της, την 29.06.13, είχε ενημερώσει τους πολίτες, για την ύπαρξη κακόβουλου - επικίνδυνου λογισμικού, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.




Υπενθυμίζεται ότι, ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων!

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω της ραγδαίας αύξησης των χρηστών διαδικτύου, που «μολύνθηκαν» οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τους από τον επικίνδυνο «ιό», προχώρησε στην έκδοση ενδεικτικών οδηγιών για εκκίνηση του υπολογιστή όταν έχει «μολυνθεί» από το κακόβουλο λογισμικό “Ransomware”.

RANSOMWARE: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ | Προβολή/κατέβασμα

Πηγή: epoli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης